Yaklaşan yerel seçimler dolayısı ile çalışmalarına Karahüyük Beldesinde devam eden MHP Akşehir Belediye Başkan Adayı Osman Fedai, Karahüyük kasabasında Akşehir ve çevresindeki işsizlik konusuna değindi.



ilçemiz ve çevresinde işsizlik aldı başına gidiyor” diyen Fedai; “ 2000 yılından bu yana Akşehir’de 20 bin insan göç etti. Bunun ana sebebi gerekli iş sahalarının olmaması ve işgüzar yöneticilerimizin Akşehir’e gereken ilgi ve alakayı göstermemesi nedeni ile 20 bin kişi Akşehir’den göç etti” dedi.


 Seçim çalışmaları kapsamında Karahüyük beldesinde vatandaşlar buluşan Başkan Fedai,  yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Şimdi biliyorsunuz Değirmenköy’den bir aday kardeşimiz çıktı ve dedi ki; Ben Değirmen köyden  tulum çıkaracağım. Tabi olabilir kendi köyü neticesinde. Ama bende diyorum ki bizde bu bölgenin insanıyız, burada bir çok vatandaşımızla yedik içtik aynı sofrada bulunduk. Biz de buralardan tulum çıkaracağız. Kıymetli arkadaşlarım; kasabanızda bir çok eksiğiniz olduğunu biliyorum. Öncelikle gençlerimize iş sözü veriyorum. Bu bölgeye yatırım getireceğim. Ben biliyorum ki Karahüyük’ün insanları çok çalışkan ve gittikleri her yerde başarılı, nereye gittilerse parmakla gösterecek insan oluyorlar.  Bu nedenle de bizler, bu çalışkan insanları görmezden gelemeyiz.


YATRIMCILARIN İŞLERİ ZORLAŞTIRILDI, YATIRIM YAPMADILAR


 Başkan Fedai,   yatırımcıların Akşehir’e gelme arsuzu içinde olduklarını ama belirli kesimlerce zora koşulmaları nedeni ile gelmediklerini vurgulayarak şunları söyledi.  “Akşehir sürekli kan kaybediyor, biz bu kan kaybını engellemek adına, Belediye olarak üzerimize düşen her görevi yerine getireceğiz.  Bu sayede gelecek yatırımcılara kucak açacak işlerini kolaylaştıracak ve yatırım yapmalarını sağlayacağız. Biz Akşehir’de yerel kalkınma belediyeciliğini başlatacağız. Akşehir’e davet projesi ile gerek içimizde ki yatırımcıları gerekse de dışarıda ki yatırımcıları davet ederek işsizliği en az seviyeye indireceğiz. Bu seçimler partilerin yarıştığı seçimler değildir. Bu seçimler parti politikalarının yarıştığı seçimler değildir. Bu seçimler Akşehir’in önünü açacak, Akşehir’in kasaba ve köylerinin gelişmesini sağlayacak adayların yarıştığı seçimlerdir. İşte görünen köy orta da, iktidar partisi tarafından yönetilen Akşehir’in durumu ortadadır.  Ereğli’ye bakın, Isparta’ya gidin Eskişehir’e bakın, bu memleketlerin idarecileri hep hükümetle ters  görüşte olmasına rağmen, yaptıkları  yatırım politikaları nedeni ile  çağ atlamışlardır. Peygamberimiz işi ehline bırakın diyor. Ben 15 yıldan bu yana belediyecilik anlamda gerekli donanıma sahip oldum, gerekli tecrübeyi bu 15 yıl içinde kazandım. Sevgili vatandaşlarım sizlerden işi ehlinize bırakmanızı istiyorum ve kendi sizlere emanet ediyorum.”