“Allah şahidimdir 1 metre kare yer satmadım”



“Bir kesim için değil herkes için hizmet” sloganı ile yerel seçim çalışmalarına devam eden MHP Akşehir Belediye Başkan Adayı Osman Fedai Reis ve Yaylabelen’de vatandaşlarla buluştu. Fedai burada yaptığı konuşmalarda hakkında çıkartılan dedikodulara sert cevap vererek, “hakkımda karalama kampanyası çıkarıp önümüzü kesmeye çalışıyorlar.  Doğrugöz’de alan sattığımı iddia ediyorlar, Allah şahidimdir ne bir metrekare yer sattım,  ne de peşkeş çektim. Bu tür dedikodu kazanı kaynatanları Allah’a havale ediyor,  bu zatlara hakkımı helal etmiyorum” dedi.

 Yaklaşan yerel seçim çalışmaları nedeni ile köy ve kasaba gezilerine devam eden MHP Akşehir Belediye Başkan Adayı Osman Fedai ve meclis üyeleri dün akşam surlarında Reis ve Yaylabelen’de temaslarda bulundu. Yaylabelen ve Reis kasabasında vatandaşlar buluşan Başkan Fedai projelerini ve hakkında çıkan söylentileri dile getirerek şunları söyledi. Allah nasip etti buraya 4 kez geldik, inşallah son düzlüğe giriyoruz. Bundan sonra belki bir daha kahvene toplantısı düzenlemeyebiliriz. Onun için biz kendimizi sizlere emanet ediyoruz. İnşallah emanetinize sahip çıkacağınıza inanıyorum. Gerçekten yıllardan bu yana bu bölgede yaşayan biri olarak, evladınız olarak 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde bölgeniz adayı olarak yola çıktım. İnşallah bizleri oraya gönderirseniz bizde sizlere tüm kapılarımızı açacağız. İnşallah bizde seçildikten sonra sizleri unutmayacak ve aylık toplantılar yaparak sorunlarınıza çözüm getireceğiz.

 Bilindiği gibi 99 yılından bu yana belediye başkanlığı yapmaktayım,  yani 15 yıl geçti. Bilindiği gibi belediyecilikte tecrübe çok önemli bu 15 yılın ilk 5 yılını ilkokul dönemi daha sonraki 6 yılımız ortaokul ve lise sayabilirsiniz. Liseden  sonra da 4 yıl üniversite gelir eder  15 sene, şimdi ben bu yıl belediye üniversitesinden mezun oluyorum. İnşallah yüksek lisansımı da Akşehir’de yapmak istiyorum

HAKKIMIZDA KARALAMA VE İFTİRA KAPMANYASI BAŞLATTILAR BU KUL HAKKIDIR

Fedai Konuşmalarına şu şekilde devam etti; hakkımız da çeşitli söylentiler ve karalama kampanyaları başaltılar, çamur at izi kalsın derdindeler, benim anlım açık, haksız yere bana ve ekibime iftira atanlara hakkım helal etmiyorum. Biliyorum ki meyve veren ağacı taşlarlar. Şuan biliyorum ki çok öndeyiz. Ama inanın bunlar işini gücünü bırakmışlar, projelerini anlatmayı bırakmışlar, sadece Osman Fedai’nin önünü nasıl keseriz, onun çalışmasını yapıyorlar. Neymiş efendim Doğrugöz’de satmadık yer bırakmamışım. Allah şahidimdir, 15 Yıllık belediye başkanlığı döneminde bir metrekare yer satmadım. Gelin bir de Akşehir Belediyesine bakalım; her ay dükkan satışları, her ay emlak satışları var. Gelin Konya Büyükşehir’e bakalım sata sata satacak yer bırakmadılar. Sizler müsterih olun biz Allah’ın izni ile belediyecilik mektebini bitirdik. Dikkat buyurun bugün  Kütahya’dan bir  arkadaş getirdiler, ben şahsiyetine hiçbir şey demiyor  ve karalamıyorum da ama  bir tek şey söylüyorum, kendisi belediyeciliği bilir mi ? bilmez, çevreyi tanır mı? Tanımaz: ben ilk dönem belediye başkanı olduğumda 3 yıl alışamadım, kendi kendime dedim ki nerden bulaştık  bu işe. Belli bir süre geçtikten sonra alıştık. Şimdi gelecek arkadaşımız da öyle ilk 3 sene zorlanacak. Bakınız bürokrasi kağıtta yazılı kanunları uygular, ama belediyecilikte öyle değildir. İşi ehline bırakmanızı istiyorum. Şimdi size gelip konuşuyorlar, Konya filanca partiden, Akşehir filanca partiden olacakmış. Böyle olursa hizmet gelmezmiş, bunu geldi vekiller anlattı. AKP’nin politikası korkutmaya mı dayalı. İnsanları olmayacak şeylerle neden korkutuyorsunuz. Devir ve çağ değişti. Bunları söyleyenler büyük şehir yasasını hazırlayanlar değiller mi? Bunlar bilmiyorlar mı Büyükşehir yasasının  25. Maddesini , tabi ki de biliyorlar. Bunların tek amacı Osman Fedai’nin önünü kesmek. Bu madde derki; Türkiye’de toplanan vergilerin 4,5 ilçe belediyelerine aktarılır, bu da yılda payımıza düşecek 50 trilyon paradır. Parti fark etmiyor, bu bizim yasal hakkımızdır. Ankara’dan gelip buralarda korku imparatorluğu yaratarak seçim kazanmak isteyenleri onların ağa babaları gelse değiştiremezler.

HASTANE AÇILIŞINI ŞEÇİMDEN SONRASINA BIRAKTILAR ,ÇÜNKÜ YALANLARI ORTAYA ÇIKACAK

Hastane açılışına da tepki gösteren MHP Akşehir Belediye Başkan Adayı Osman Fedai, hastanenin her şeyi hazır gazeteler de birden fazla demeçleri var, peki neden açmıyorlar. Neden insanlarımız hastaneler de bekletiliyor. Onu da ben sizi söyleyeyim; bazıları işlerini güçlerini bırakıp sokak sokak kapı kapı dolaşarak isim alıyorlar, neymiş hastaneye adam alacaklarmış. Şu ana kadar 650 kişinin ismini almışla. Kandırıyorlar. Dikkat buyurunuz, yeni hastaneye mevcut hastanede ki çalışanları getirip koyacaklar. Yeni çıkarılan hastane hizmet yönetmeliğinde kaç kişi çalışacağı metre kare hesabına göre belirlenmiştir. Mevut hastane 250 yataklı idi şimdi ki hastane 200 yataklı daha da küçük. Sorarım size bunlar iş verdikleri insanları nasıl işe sokacaklar. Sizlerin saf duyguları ile oynayarak kandırıyorlar. Bunlara asla taviz vermeyin. Bunlar memlekete iş sahaları açmadıkları gibi bir vatandaşımızı sömürüyorlar.” Dedi.