MHP Akşehir Belediye Başkan Adayı Osman Fedai Akşehir ve Akşehir’e bağlı belde ve köylerde yaşanan çöp sıkıntısını değerlendirerek, başkanlığı döneminde Akşehir’in mevcut sıkıntıları arasında yer alan çöplerin alımı ve depolanması konusunda sistem değişikliğine gidileceğini açıkladı


Konuya  ilişkin açıklamalarda  bulunan  MHP Akşehir   Belediye Başkan Adayı Osman  Fedai , şu anki çöp toplama sistemini eleştirerek , çöplerin evde ayrıştırılmadığına da  dikkat çekti, Fedai yaptığı açıklamada  şunları kaydetti:


“Yeni dönemde Akşehir’de yeni çöp toplama anlayışı kazandırılmak istendi evlerde çöplerin ayrıştırılarak belirlenen saatlerde belirlenen yerlere konulması istendi.  Ve vatandaşlarımız da bu istenilene uymaya çalıştı, tabi sistem oldukça zor olması nedeni ile de başarısızlıkla sonuçlandı. Öyle ki vatandaşlar yaz ve kış aylarında belirlenen saatlerde  çöpleri  belirlenen yerlere koymasına  rağmen, konulan  çöpler  sokak hayvanları tarafından  deşilmek sureti ile  sokaklara dağıldı. Biz bu sistemi daha öncesinden eleştirdik, eleştirmekle de kalmayıp ülkemizin ve dünyanın bir çok bölgesinde uygulanan ve başarı elde edilen yer altı çöp toplama sisteminde hem fikir olduk.  Benim belediye başkanı olma durumumda,  sistemimiz de Akşehir’e yakışmayan bu örüntüler bertaraf etmek, insan ve çevre sağlığını koruyabilmek adına yer altı çöp konteynırları sistemlerini Akşehir’imize kazandıracağız. Yer altı çöp toplama sistemi ise şöyle yapılmaktadır. 5 metre küp yada 3m3 şeklinde yer altı kazılarak ilk etapta kazılan alanın betonu dökülecek, bu sayede de herhangi sızma durumu engellenmiş olunacak, atılan betonun üzerine de sisteme özel çöp konteynırları konulacak ve bu konteynırlar 200 litreye kadar da yağmur suyunu bile depolayabilecek. Vatandaşlarımızın günün istediği saatinde gidip bulunan yer altı çöp konteynırlarına çöplerini atabilecekler.  Atılan çöplerin yer altında olması, gerek görünüm itibari ile gerekse de yayılan kokuyu engelleyecek. Belediye olarak biz de çaça adı verilen çöp arabaları ile  yaklaşık  yerel atı çöp konteynırın çöp alımında 2 dakika  gibi kısa sürede çöpleri alacağız.  Konteynırlarından günlük akşam saatlerinde çöpler temizlenmiş olacak, bunun yanı sıra konteynırların  haftada en  2 kez ilaçlanacak, biz  bu şekilde Akşehir’in çöp sıkıntısına çare bulacağız” dedi.