Gençlik ve Spor Eski Bakanlarından Zekai Baloğlu, Akşehir’de Toprağa Verildi





İstanbul’da geçen Perşembe günü vefat eden Gençlik ve Spor Eski Bakanlarından Ömer Zekai Baloğlu, memleketi Konya’nın Akşehir ilçesinde toprağa verildi.





İstanbul Kadıköy'deki evinde düşerek başını yere çarpan Ömer Zekai Baloğlu (88), Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Baloğlu, Perşembe günü hastanede hayatını kaybetti. Baloğlu, Sadi Irmak Hükümeti olarak bilinen 38. Hükümet döneminde parlamento dışından Gençlik ve Spor Bakanı olmuştu. Merhum Baloğlu iki oğul ve üç torun sahibiydi.





AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu’nun da akrabası olan merhum Baloğlu'nun cenazesi öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Nasreddin Hoca Mezarlığı'nda toprağa verildi. Baloğlu’nun cenazesine ailesinin yanı sıra, İlçe Kaymakamı Ali Dursun, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, ilçe yöneticileri ve yakınları katıldı.





Hayatını kaybeden merhum Ömer Zekai Baloğlu geçtiğimiz Ağustos ayında kitaplığını Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne bağışlamıştı.