EREĞLİ AK PARTİ BELEDİYE MECLİSİ ÜYESİ ve AK PARTİ İLÇE YÖNETİM KURULU ÜYESİNİN EŞİNİN DE BULUNDUĞU 17 KİŞİNİN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDE İFADELERİ ALINIYOR

Konya’nın Ereğli İlçesinde FETÖ/PDY soruşturmasında AK Partili Belediye Meclisi Üyesi İbrahim S. ve AK Parti Ereğli İlçe Yönetim Kurulu Üyesinin eşi Yasemin K. Gözaltına alındığı öğrenildi.


Ereğli’de 2 AK Partili isme FETÖ göz altısı FETÖ’ nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, AK Parti Ereğli Meclis üyesi ile İlçe Yönetim Kurulu üyesinin eşinin de aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.


Edinilen bilgiye göre, Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, terör örgütü ile bağlantısı olan 15 kişinin daha yakalanması için operasyon başlatıldı.


Ereğli İlçesi Cumhuriyet Başsavcılığınca toplam, 17 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldığı ve  şüphelilerin Ereğli ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerince yakalandığı öğrenildi.


Gözaltına alınan isimler arasında AK Parti Ereğli İlçe Belediye Meclis Üyesi İbrahim S.’nin yanı sıra eşi ve çocuğu ile yine AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyesinin eşi Yasemin K’nin de bulunduğu öğrenildi.


Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri alınan şüphelilerin sonrasında Ereğli Adliyesine sevk edilmeleri bekleniyor.