Yönetmelikte 2016 yılının Haziran ayında yapılan değişikliklerle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki il ve ilçelerin süresinde artışa gidilmesinin ardından personelden gelen talepler ve İl Emniyet Müdürlüklerinin de görüşleri doğrultusunda, il ve ilçelerin görev süreleri yeniden düzenlenerek Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde yer alan il ve ilçelerin süreleri büyük oranda düşürüldü. Halen bu illerde görev yapan yaklaşık 62 bin personelin de bu değişiklikten yararlanacağı belirtildi.

Ayrıca İkinci Şark görevini yapmakta olan personel, görev süresi 2 yıl olan birimler haricinde, yeni düzenlenen sürelerden 1 yıl eksik görev yapması durumunda şark görevini tamamlamış sayılacak. Ancak Emniyet Müdürü ve Emniyet Amiri rütbesindeki personel, bu uygulamaya tabi olmayacak. İkinci Şark görevini bitiren personel, talep etmesi halinde daha önce çalıştığı kadroya tekrar atanması yönünde değerlendirilmeye tabi tutulacak.

Şark görevinden muafiyet ve nüfusa kayıtlı olduğu yere atanma hakkından yararlanan şehit ve gazi yakınları bu haktan yararlanmaya devam ederken, mevzuat sebebiyle bu haklardan yararlanamayan şehit ve gazi yakınları da bu kapsama alınmış olacak.

Mevcut yönetmelikte personelin yakınlarının sağlık nedeniyle atanma mazereti sadece kendi, eş ve çocukları ile sınırlı iken, yeni düzenleme ile personele; evin tek çocuğu olması ve mahkeme ile vasi tayin edilmesi şartıyla anne ve babasının sağlık mazereti nedeniyle ve tek kardeş olması ve mahkeme ile vasi tayin edilmesi şartıyla kardeşinin sağlık mazereti nedeniyle atama talebinde bulunması hususu düzenlenmiş oluyor.

Personelin eşinin çakılı kadro olarak görev yapmakta olması durumunda, çalıştığı ilin hizmet süresini tamamlaması üzerine, talep etmesi durumunda Emniyet teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfına atanabilmesi de daha kolay hale getiriliyor. Personelin ilköğretim, ortaöğretim veya üniversite son sınıfa geçecek olan çocuğu olması durumunda, ipka taleplerinin kabul edilmesi düzenleniyor.

Uzun süreli çalışmanın beraberinde getirdiği olumsuzlukları bertaraf etmek, atama ve yer değiştirme sistemini daha dinamik bir yapıya kavuşturmak amacıyla mevcut uygulamadaki 1. Bölge (Batı) ve 2. Bölge (Doğu) olarak iki bölgeye ayrılan iller; kendi arasında 2 gruba ayrılarak iller toplam 4 grupta sınıflandırılıyor.

Bu uygulama ile personelin meslek hayatı boyunca tüm bölge ve gruplarda belli bir sıra dahilinde görev yapması hedeflenmekle birlikte; teşkilatta halen görev yapan personelin mevcut yönetmelikteki 2 bölgeli sisteme tabi olması, aile düzenini ve çalışma hayatını buna göre planlamış olması nedeniyle bahse konu uygulamaya 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren kademeli olarak geçiş yapılacak.

Konya’nın, görev süresi 6 yıl olarak belirlenen iller arasında bulunduğu değişiklikle bir personel meslek hayatı boyunca merkezden en fazla 4 atamaya tabi tutulacak olup daha sonra kendi isteği ile tercihlerine göre atama talep edebilecek.