Akşehir Kültür, Sağlık, Eğitim Vakfı yetkililerince yapılan açıklamada; “Yıllardır canla başla yapmış olduğumuz bu faaliyetimize hayırseverlerin vermiş olduğu anlamlı katkılardan almış olduğumuz güçle; araçlarımızla sefertasları ile Akşehir merkez ve köy mahalleri dahil 3 çeşit sıcak yemek ve ekmeği her gün ulaştıracağız” ifadelerine yer verildi.

“Vakıflar zor zamanların umudu olmuştur” diyen Vakıf Başkanı Abdurrahman Karataşlı, iftar yemeğinin dışında gıda yardımlarının da yapılacağını söyledi. Karataşlı; “Bir olursak biz oluruz bilinci ile hareket ederek, ihtiyaç sahiplerinin, gariplerin, kimsesizlerin bir akşam yemeği ile de olsa ihtiyaçlarının karşılanması, kendi evinde, kendi sofrasında sıcak yemek bulundurabilmesi arzusuyla önceki yıllarda olduğu gibi birlikte daha çok aileye ulaşmaya başlayacağız. Amacımız, Ramazan ayının coşkusunun her eve girmesi, her hanede sofraların bereketle kurulması. Bunun için Ramazan yemeklerine yardım sevenlerin en içten duygularını ekleyeceğiz. Bu Ramazan’da yaklaşık bin 500 kişiye, iftara yakın bir vakitte üç kap yemek ve ekmeği, dağıtım çadırlarını kuramadığımız için kapı kapı evlerine teslim edeceğiz. Hayırseverlerimizin maddi ve manevi desteklerini her zaman bekliyoruz. Dileğimiz, bu Ramazan Akşehir’de kimsenin kabı yemeksiz, sofrası ekmeksiz kalmasın. Onun için hayırseverlerimizin bu yardımlara bağışta bulunarak, ihtiyaç sahiplerine AKSEV adı altında ellerini uzatmasını istiyoruz. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın mübarek Ramazan ayını kutluyor, oruçlarının kabul olmasını diliyoruz” dedi.

Vakıf Başkanı Karataşlı, açıklamasının sonunda; “Bize ulaşmak isteyenlerin Ulu Camii karşısındaki AKSEV binasına uğramalarını ya da 812 80 62 no.lu telefondan arayarak irtibata geçmelerini bekliyoruz” duyurusunda bulundu.