Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Akşehir Temsilciliği, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda yapılması düşünülen değişikliklere tepki göstererek yazılı bir açıklama yaptı.


Eğitim Sen Akşehir Temsilciliğinden yapılan basın açıklaması şöyle:


           “AK Parti'nin gündemde tuttuğu 657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki kapsamlı değişikliklerle tüm kamu emekçilerini taşeron, esnek, performansa dayalı, güvencesiz ve kuralsız bir çalışmanın ucuz işgücü haline dönüştürmek istediğini biliyoruz.


      AKP hükümetinin attığı her adımın, bu tabloyu her geçen gün daha karanlık bir hale getirmektedir. Bu adımların izi bugün gündemimizde olan 2014 yılı Bütçe Kanun Taslağı'nda net bir şekilde izlenmektedir. Kaynakların nasıl ve kimlerden toplanacağından, bu kaynakların kimler için ne şekilde harcanacağına kadar varan kararları içeren bütçenin, bu yıl AK Parti hükümetinin sınıfsal ve siyasi tercihlerini bir kez daha ortaya koymuştur.


          AKP iktidarının siyasi ve ideolojik hedefleri doğrultusunda hazırladığı 2014 yılı bütçesine karşı, 2014-2015 dönemini kapsayan 'toplu satış' sözleşmesinin yok saydığı haklarımızın ve irademizin takipçisi olarak 'Satış Sözleşmesini Kabul Etmiyoruz, Bütçeden Hakkımızı İstiyoruz' ilkesiyle grevdeyiz.


Taleplerimiz gayet açık: Kayıplarımızın telafisi için her kamu emekçisinin maaşına en az 300 lira zam yapılmasını, herkese iş ve ücret güvencesi sağlanmasını, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, maaşlarımızın vergi artışından etkilenmemesini, kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulanmasını istiyoruz.


        Toplu Sözleşme döneminde ifade ettiğimiz temel taleplerimiz doğrultusunda bütçeden hakkımızı almak için mücadelemizi yükseltiyoruz.”