Yaklaşan yerel seçimler nedeni ile çalışmalarına aralıksız devam eden MHP Akşehir Belediye Başkan Adayı Osman Fedai seçim çalışmaları kapsamında 15 yıldan bu yana belediye başkanlığını yürüttüğü Doğrugöz Beldesinde Doğrugözlü vatandaşlarla buluştu.



Başkan Fedai’yi belde girişinde karşılayan çok sayıda vatandaş, “Hep birlikte el ele hep birlikte Akşehir’e”,   “Doğrugöz Fedaisine sahip çıkıyor”  dövizleri ve sloganları ile karşıladı. Belde girişinde yapılan davullu zurnalı karşılamanın ardından MHP Akşehir Belediye Başkan Adayı Osman Fedai yüzlerce kişi ile birlikte belde meydanlığına yürüdü.

 Belde meydanlığına yürüyüş esnasında tüm MHP meclis üyeleri ile kol kola giren Doğrugöz’ün 15 yıllık belediye başkanı Fedai, gördüğü yoğun teveccüh nedeni ile duygusal anlar yaşadı. Belde meydanlığında vatandaşlarla buluşan Başkan Fedai,  yüzlerce kişiye hitaben yaptığı konuşmada hakkında çıkan dedikodulara değinerek bir konuşma gerçekleştirdi.  Fedai yaptığı konuşmada şunları söyledi : “Sevgili vatandaşlarım, bu meydanlık sanırım bu kalabalığı daha önce görmemiştir, işte sizler bu alanı doldurarak, kendinizden olana yine sahip çıktığınızı Akşehir kamuoyuna bir kez daha göstermiş oldunuz. İlk önce söylemek istiyorum ki sizlerle gurur duyuyorum, çünkü sizler getirdiniz beni buraya. 3 dönem Doğrugöz halkı olarak bana teveccüh göstermese idiniz, ben bugün buralarda olamazdım. Onun için hepinizden Allah razı olsun. Doğrugöz’ün  55 yıllık belediyecilik geçmişinde ilk kez böyle bir şey gerçekleşiyor. Bu nedenle böyle bir olayın bilincinde olduğunuzu biliyorum. Onun için doğrugöz tek yumruk tek bilek halinde hareket ediyor. Hepinizden Allah razı olsun.15 yıldan bu yana başkanlığınızı yapıyorum. Bu 15 yıllık dönemde hepimiz bir aile olduk. Bu aile içinde bir aile içinde gerçekleşen bazen baba evlada bazen de baba evlada kızarsa ufak tefek küskünlüler olsa da hepimiz bir aileyiz. Çünkü 5000 nüfusluk bir belde de herkesin gönlünü yapmak zor. Ama bu 15 yılda gece demedim gündüz demedim herkese kapımı açtım.   Her vatandaşımızla ilgilendim ayrım yapmadım. Ama bazılarının işlerini çözememiş olabilirim. İşte aile içinde ufak tefek kırgınlıklar olduğu gibi yine kendi içimizde ufak tefek sıkıntılar olabilir. İşte ben yine Doğrugöz ailesinin içindeyim her ailede olağan olan şeyler olmuş olabilir, ama evlat babayı baba evladını her zaman kucaklar. İşte ben yine sizin içinizdeyim, ben sizlerin bir evladı olarak bizleri kucaklamanızı istiyorum. 15 yıllık başkanlık dönemimde çalışmayı bir ibadet edindim. Halka hizmeti hakka hizmet olarak gördüm. Çok sıkıntılı devir aldığım belediyeyi borç batağından kurtararak Doğrugöz’ü Konya’nın incisi yaptım.

TAHİR AKYÜREK’İN İLK SÖZÜ’ NE GÜZEL BİR KASABA BURASI’ OLDU

  Başkan  Fedai, coşkulu kalabalığa yaptığı konuşmada,  Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in konuşmalarını vatandaşlara hatırlatarak şunları söyledi; Konya Büyükşehir Belediye Başkanım Tahir Akyürek kasabamıza geldiğinde  ne güzel bir kasaba başkanınız çok güzel çalışmış demedi mi ? işte bütün mesele partiler farklı olsa da bu sözleri burada söyletebilmek. Sevgili vatandaşlarım hepiniz bunla gurur duymalısınız. Hepiniz bununla şeref duymalısınız.

HATIRLAYIN BU KASABAYA KANALİSAZYON GELMEZ DEDİLER

 Başkan Fedai konuşmasına şu şekilde devam etti: “Sizleri biraz geçmişe götürmek istiyorum, Doğrugöz’e kanalizasyon yapılmaz dediler, mahalle aralarında ve sokak aralarında o logar kapaklarının üzerini naylonla örtüyorduk. Gelin almalarda burnumuzu tıkıyorduk. Peki arkadaşlar 35 kilometre kanalizasyonu arıtması ile birlikte yaptık ve bir kuruş belediye bütçesinden para harcamadık. Harman yerini hatırlayın her yıl birçok kazalarımız oluyordu. İnsanlarımız ölüyor yaralanıyordu. Alt geçit yapılmaz dediler 1 değil 3 tane alt geçit yaptırmadık mı? Üst yapıya bir bakın kasabamıza bir bakın, ayağımız çamurdan kurtuldu. Her taraf kilit taş ve asfalt, sevgili kardeşlerim kervan yola çıktı, kervana binen binene”

İFTİRAYA VE KARALAMAYA GEREK YOK

Başkan Fedai konuşmasına  şu şekilde devam etti : “3 dönemdir burada belediye başkanıyım, karşıma rakipler adaylar çıktı, tabiî ki çıkılacak, hiç birine küs yada dargın değilim. Ama iftiraya gerek yok, karalamaya gerek yok arkadaşlar. Eğer bu arkadaşlarımız benim yerime Akşehir’e aday olsalardı, arkalarında vallahi koştururdum ama Osman Fedai Aday olunca bazılarının önemi arttı.”

BEŞ BİN FARK ATMAZSAM BU BELEDİYEYİ KAZANDIM DEMEYECEĞİM

Fedai yüzlerce kişiye yaptığı konuşmada, yerel seçim sonuçların değinerek “beş bin fark atmaz isem bu başkanlığı kazandım demeyeceğim” dedi.  Başkan Fedai konuşmasında şunlara değindi: “Herkes gözünü iyi açsın, araya adamlar salsın araştırsın. Çünkü bende anket yaptırıyorum 5 bin fark atmasam kazandım demeyeceğim. Her biriniz oyuna ihtiyacım var, her biriniz başım üstünde yeri var. Şimdi Ak parti başkan adayı Sayın Akkaya diyor ki,  Değirmenköy’den tulum çıkaracağım diyor. Değirmenköy’lüler  Akkaya’nın arkasındayız diyorlar, onlar adaylarının arkasında olacak da Doğrugözlüler benim arkamda olmayacak mı? Biz tulum çıkarmayacak mıyız? Doğrugöz bağrından çıkanı, özünden kopanı havada bırakmaz, ben buna inanıyorum. Hiç kimseyi kötülemiyor ve şahsında bir şey söylemiyorum.”

SEÇİME 1 AY KALA GELİP TOKİ YAPACAĞIZ DİYORLAR, KİM İNANIR BUNA

Fedai konuşmasında, Ak Parti Milletvekili Mustafa Baloğlu’nun vaatlerine de değinerek şunları söyledi: Sevgili vatandaşlarım, Harmanlık yerinin yol yapımı için Sayın Mustafa Baloğlu’na gittim, dedim ki vekilim şu yolu yapalım. Bir değil iki değil tam dokuz kez gittim. Ne oldu yapamadılar. Şimdi çalışmak için buraya kadar geliyorlar ve sizlere diyorlar ki seçime 1 ay kala TOKİ yaptıracağız. İstemeyenin iki gözü çıksın yapın keşke, fakat sayın vekil şunu da açıklasın. Ben buraya TOKİ yaptırmak için gerekli izinleri aldım, arsaları bularak vatandaşları çağırdım. TOKİ bizim ev yapılarımıza uymadığı için vatandaşlarımız istemedi.  Sorun Sayın Baloğlu’na neden seçimden bir ay önce TOKİ yaptıracağınızı söylüyorsunuz.”

650 KİŞİYİ HASTANEYE ALMAK İÇİN ALANLARI YETMİYOR,İNANMAYIN

 Fedai yaptığı konuşmada bazı çevrelerin, evlerin kapılarına kadar giderek, bize oy verin sizler den birini hastaneye işe alalım sözleri veriyorlar iddiasında bulunarak şunları söyledi: “Elimde şu an sizlerin de gördüğü bir belge var, bu belge hastanede kaç kişinin çalıştığına dair bir belge. Mevcut çalışan işçi sayısı 171 kişi, çalışabilecek en fazla işçi sayısı 149 kişi. Yeni çıkan yönetmelik var metre kare hesabına göre hesaplanıyor. Şimdi yeni yapılacak bölge hastanesi 300 yataklı idi 100 yatağını başka yere verdiler. Mevcut hastanemiz ise 250 yataklı. Ellerinde kağıt kalem utanmadan sıkılmadan hastaneye adam alacağız diye yazıyorlar. 650 kişiye kadar söz vermişler. Sevgili vatandaşlarım sizlere  bir şey anlatmak istiyorum  2009 seçimlerinde 9 tane delikanlı yanıma gelerek şunu söyledi, başkanım hastane açacaklarmış bize de işe alacaklar, size oy veremeyeceğiz dediler, gençlere söyledim ki inanmayın. Tabi seçimler bitti, aradan o kadar yıl geçti, o gençlerimize hala iş verilecek. Bu tarz hareketler ayıptır, yazıktır, günahtır” dedi.