Proje kapsamında; ilçedeki devlet hastanesi ve özel hastanede yeni doğan tüm bebeklerin ailelerine, içinde bebek doğar doğmaz lazım olabilecek çeşitli malzemelerin bulunduğu çantalı setler armağan edilecek. Erkek bebekler için mavi, kız bebekler için kırmızı olarak hazırlanan çantanın içinde; iç zıbın, dış zıbın, patikli pantolon, eldiven, şapka, battaniye, bebek bezi, ıslak mendil, bebek şampuanı, resim çerçevesi ve Belediye Başkanı’nın mesajının bulunduğu bir mektup yer alıyor.

Proje, Akşehir’de 2021 yılının ilk bebeği olarak dünyaya gelen Meryem Nisa’nın ailesini ziyaretle start aldı. Akşehir Özel PARKHAYAT Hastanesi’nde, Özlem ve Fatih Zeybek çiftinin bebeği olarak dünyaya gözlerini açan Meryem Nisa, Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından hastanede ziyaret edildi. Hastane Başhekimi Dr. Mehmet Serkan Demirdağ, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel ve personelin de eşlik ettiği ziyarette aileye hayırlı olması temennisini ileten Başkan Akkaya; “Bebeğimiz çok şanslı. Yılın ilk günü, Akşehir’in ilk bebeği ve ailenin de ilk bebeği. İnşallah bu şansı ömür boyu devam eder. Allah sağlıcakla büyütmeyi, vatana millete hayırlı bir evlat olarak yetiştirmeyi nasip etsin. Bizim de Nasreddin Hocamız adına başlattığımız ‘Hoş Geldin Torunum’ projemiz var. Meryem Nisa’ya ‘Hoş geldin torunum’ diyoruz. Bu projeyi de yılın ilk günü, ilk olarak Meryem Nisa ile başlatmış oluyoruz. Size, içerisinde çeşitli ihtiyaçları karşılayabilecek bir bebek seti çantası hediyemiz var” dedi.

Başkan Akkaya konuşmasının ardından Meryem Nisa bebeğe hediyesini vererek bir de altın taktı. Akşehir’deki her iki hastanede doğan tüm bebekler için bu uygulamanın devam edeceğini belirten Akkaya; bir hafta sonra askere gideceğini öğrendiği baba Fatih Zeybek’e de hayırlı teskereler temennisinde bulundu.

Bebek seti çantası içerisinde yer alan Başkan Akkaya imzalı mektupta, şu ifadeler yer alıyor:

“Sevgili Ailemiz,

Aranıza yeni katılan ailenizin yeni üyesine kavuşmanızın heyecan ve mutluluğunu bizler de yaşıyoruz. Azimle, kararlılıkla, inançla bu toprakların her evladı için yılmadan çalışan Akşehir Belediyesi olarak;   evladınızın vatanı, milleti için hayırlı bir evlat olmasını temenni ederken, onun ileride iyi bir şekilde yetişmesi, bilgili ve donanımlı bir fert olarak toplumumuza ve ülkemize olumlu katkılar sağlamasını diliyorum.

Hoş Geldin Bebek,

Dünyaya gözlerini açtın ve ne mutlu ki artık aramızdasın. Eşsiz ülkemizde doğasıyla, insanıyla ve kültürüyle huzurla yaşanan bir yerde, Akşehir’de doğdun. Bu güzel şehirde, senin sağlıklı ve mutlu yaşaman için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Sevgili bebek, bu güzel kent, sağlam kökleri ve aydınlık geleceğiyle her zaman seninle olacak. Dilerim sen de ondan vazgeçmezsin. İyi ki geldin, iyi ki Akşehir’de doğdun. Seni çok seviyoruz.”