55. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri kapsamında Dellal’lar Akşehir’in cadde ve sokaklarını gezerek; halkı etkinliklere davet ederken, İlçe protokolünü de makamında ziyaret edip onları da etkinliklere davet etti.


Davul çalarak Belediye Binası’na gelen Dellal’lar, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Yük. Müh. Salih Akkaya’dan bahşiş alarak Başkan Akkaya’ya davul çaldırttılar. Anma ve Mizah Günleri’nin 5 Temmuz tarihinden itibaren başlayacağının altını çizen Başkan Akkaya, Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri’nin hayırlara vesile olmasını diledi.


KURAN-I KERİM ZİYAFETİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ


55. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri kapsamında Akşehir’de Cuma Namazı öncesi Akşehir Belediyesi ile İlçe Müftülüğü işbirliği ile İplikçi Cami’de Nasreddin Hoca’nın ruhu için Kuran-ı Kerim ziyafeti sunuldu.


2010 yılı Dünya Birincisi Ahmet Hamdi Akseki Cami İmam Hatibi Ali Tel, 2001 yılı Türkiye Birincisi Kurtuluş Cami İmam Hatibi Mehmet Atıcı, 2004 yılı Türkiye Birincisi Kocatepe Cami İmam Hatibi Mehmet Ali Kuştaşı ve Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya tarafından okunan Kuran’ı Kerim, camiyi dolduran yüzlerce kişi tarafından büyük beğeniyle dinlenildi. Kuran-ı Kerim ziyafeti öncesi camiye gelen cemaate, Akşehir Belediyesi tarafından gülsuyu ve şeker ikramı da yapıldı.


HAFIZLARDAN BAŞKAN AKKAYA’YA ZİYARET


55. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri kapsamında İplikçi Cami’de Kuran-ı Kerim Ziyafeti veren Dünya ve Türkiye birincisi Hafızlar; Ali Tel, Davut Kaya, Mehmet Atıcı ve Mehmet Ali Kuştaşı Akşehir Belediye Başkanı Dr. Yük. Müh. Salih Akkaya’yı da makamında ziyaret ettiler. Ziyarete AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs ile Akşehir İlçe Müftüsü Karabey Özdemir’de katıldı. Böyle güzel ve müstesna bir günü yaşattıkları için teşekkür eden Başkan Akkaya, hafızlara Nasreddin Hoca’nın tersine çalışan saatini armağan etti.