Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan “e-adalet vatandaş” uygulamasıyla dava dosyalarına mobil cihazlardan erişim sağlanabiliyor.





Bakanlık tarafından hazırlanan uygulamayı cep telefonlarına yükleyen vatandaşlar; adli ve idari yargıda haklarında açılan davaları görebilecek, açık veya kapalı dosyalar hakkında bilgi sahibi olabilecek, devam eden davaların duruşmalarını takip edebilecek ve UYAP Bilgi Sisteminde kayıtlı olan iletişim bilgilerine erişebilecekler.





Son derece kapsamlı olarak hazırlanan uygulama sayesinde vatandaşlar; uygulama içerisinde bulunan iletişim sekmesinden e-posta, telefon ve adres bilgilerini görerek gerekli durumlarda güncellemelerini yapabilecekler. Yine uygulama içerisinde bulunan dosyalarım menüsünden yargı türü, yargı birimi, dosya durumu, dosya yıl ve dosya sıra bilgilerini filtreleyerek ilgili yargı birimindeki dosyalarının güncel durumlarını sorgulama olanağı da bulacaklar. Duruşmalarım menüsünden dosyaları kapsamında duruşma ve keşif günleri hakkında saat, gün, ay ve yıl olarak ayrıntılı bilgilere ulaşabilecekleri gibi ajandam menüsünde yer alan takvim üzerinden de dosyayla ilgili gelişmeleri takip edebilecekler.