Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, hazırladıkları “Arkadaş” adlı tatil kitabının yaklaşık 22 bin 700 okulda yer alan 5 milyon 230 bin öğrenciye tek tek ulaştırılacağını söyledi.





İlkokul öğrencileri için hazırlanan kitabın çok özgün olduğunu belirten Bakan Selçuk; “Kitap üzerinden gerçek hayatla müfredat arasındaki ilişkiyi açığa çıkarmayı hedefledik. Kitap, her yaş grubuna kendi alanından sesleniyor. Birinci sınıf tatil kitabında “oyun” ve “arkadaşlar”, ikinci sınıfta “sosyal yaşam”, üçüncü sınıfta “merak” ve “macera”, dördüncü sınıfta ise “iletişim” becerileri ağırlıklı olarak yer alıyor. Bunu ilkokul öğrencilerimizin tamamına ulaştırma fırsatımız olacak” şeklinde konuştu.





Birinci sınıf tatil kitabında; ip atlayan çocuklar ritmik saymayı, sayışmaca yapan çocuklar kelimeleri hecelemeyi öğreniyor. Seksek oynayarak cümle kuruyor, köşe kapmaca oynayarak geometrik şekillerle tanışıyorlar. İkinci sınıfta insan ilişkilerinin önemi, yardımlaşma, dört işlem, yer-yön kavramları ve sorumluluk duygusu gibi konular yer alırken, üçüncü sınıfta bir vişne ağacının altında oturan bir çocuk; doğayı tanıyor, ağacın yaşını, ağaçtan topladığı vişneyi tartıp ağırlığını ve meyve ile yaptığı kekin kütlesini hesaplıyor, bir kısmını satarak para hesabını öğreniyor. Sakar ve komik bir kahramanı olan dördüncü sınıf tatil kitabında ise yazarın hayal gücü ve yönlendirmeleriyle hareket eden bir çocuk; yazmanın gücünü, duygularını ifade etmeyi, bütçe hesaplarını, yardımlaşmayı, dört işlemin hayattaki karşılığını, okulda çözdüğü problemlerin gerçek hayatta karşısına nasıl çıkacağını keşfediyor.





Her kitabın arkasında yer alan; uçurtma uçur, tohum ve çekirdek kumbarası yap, turşu kurmayı öğren, bir kuş yemliği yap, meşe palamudu yetiştir gibi görevlerle de çocukların, öğretim programlarına gün gün ve hafta hafta dolaylı bir intikali sağlanıyor. 15 Temmuz'dan itibaren öğrencilerin elinde olacak şekilde bütün okullara gönderilecek olan kitap, veliler tarafından çocuklarının eğitim gördüğü okullardan alınabilecek.