14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, Akşehir Ziraat Odası Başkanlığı ve Denizbank Akşehir Şubesi’nin birlikte hazırladığı organizasyonla kutlandı.

Organizasyona Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, Toprak Mahsulleri Ofisi Müdürü Serkan Boy, Akşehir Ziraat Odası Başkanı Aziz Bingül, Denizbank Akşehir Şube Müdürü Sedat Çilingir, mahalle muhtarları, traktör bayileri, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.Kutlamaya katılanlara yemek ikramında bulunuldu.



Çiftçiler, organizasyon vesilesiyle; mazot, gübre, yem, tohum, ilaç, elektrik, su girdilerinin yüksek olan maliyetlerinin makul düzeylere çekilmesi, verimli tarım arazilerinin inşaat sektörüne terk edilmemesi yönündeki taleplerini dile getirerek, tarımda ithalat değil ihracat yapan bir ülke konumuna gelmek için tarım arazilerinin korunması gerektiğini vurguladılar.



Deniz Bank Akşehir Şube Müdürü Sedat Çilingir, böylesine anlamlı bir gün vesilesiyle üreticilerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek; ‘’ Türkiye’de ilk kez bir özel bankada Tarım Bankacılığı Bölümü’nü kurduğumuz 2002 yılından bu yana, ihtiyaç duyduğu her an üreticimizin yanında oluyoruz. Sağladığımız finansman kaynaklarının yanı sıra, teknolojideki bilgi birikimimizi de üreticimiz için seferber ediyoruz. Tüm çiftçilerimizin bu özel gününü kutluyoruz.”dedi.





14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlayan Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Bingül de, organizasyona katılan herkese teşekkür ederek, bütün çiftçilere bereketli, bol kazançlı ve hayırlı hasatlar diledi.