Cumhuriyet Halk Partisi Akşehir İlçe Başkanlığı, son günlerde yaşanan olayların değerlendirildiği yazılı bir açıklama yaptı.


CHP’den yapılan açıklama şöyle:


“AKP-Cemaat çatışması gün geçtikçe alevleniyor. Yeni ses kasetleri ortaya çıkarılıyor. Cemaate yakın olduğu bilinen bir bankadan kamuya ait paralar çekiliyor. Devlet içinde paralel yapılanma-örgüt var deniliyor. Düne kadar can ciğer kuzu sarması yaşayan Başbakanla Fethullah Gülen bugün ellerinden gelse birbirlerini bir kaşık suda boğacaklar. Başbakanı göklere çıkaran bazı televizyon kanalları bugün başbakanı ve AKP’yi topa tutuyor. Düne kadar Fethullah Gülen’i göklere çıkaran, özlüyoruz..... Diyen başbakan ve AKP bugün Fethullah Gülen ve cemaatini topa tutuyor.


Dün “ne istedilerse verdik” diyen Başbakan bugün cemaate ve onun liderine çete, örgüt, virüs, haşhaşiler (Haşişiler) gibi sözler sarf etmektedir.


Şimdi sormak gerekmez mi; devletteki yapıya paralel bir başka yapı varsa, devlette çete, örgüt, virüs, haşişiler gibi yapılanmalar varsa bunun sorumlusu kimdir? Mevcut AKP iktidarı değil midir?


Dün her istediğini verdiğiniz cemaate ve liderine bugün çete, örgüt, virüs, haşhaşi benzetmelerinin sebebi nedir? Ayakkabı kutularından çıkan milyon dolarlar mı, para sayma makineleri mi, bazı bakan çocuklarının evlerinden çıkan çelik kasalar mı?”