Avrupa ve Dünya üçüncüsü milli boksörümüz Beden Eğitimi Öğretmeni Ömer Akdi’nin
üstün çabalarıyla Akşehir de boks tarihi başladı.


İlçemiz Yıldırım İlkokulunda ringiyle, torbalarıyla duvar sehpalarıyla, ağırlık aletleriyle, soyunma odalarıyla ve laminant zeminiyle Yıldırım Boks Salonu boks sevenlerin hizmetine açıldı. Açılan salon Akşehir’deki ilk profesyonel boks salonu olma özelliğini taşıyor.


 


            Antrenörlüğünü Avrupa ve Dünya üçüncüsü milli boksörümüz Ömer Akdi’nin yaptığı kurslar; minik, yıldız ve gençler ve bay-bayan olmak üzere üç kategoride olup, kurslar ücretsiz veriliyor. Pazartesi, çarşamba, cuma günleri saat 17.30-19.30 arasında verilen kurslara ilginin yoğun olduğu bildirildi.


 


Şampiyonalarda kazanmış olduğu tecrübe, bilgi ve becerilerini Akşehir’deki boks severlere aktarma ve yeni şampiyonlar çıkarma adına bu çalışmaları başlattıklarını belirten Milli Boksör Akdi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit’ e Halk Eğitim Merkezi Müdürü H.Hakan Durum’ a, Yıldırım İlkokul Müdürü Nuri Kavlak’ a, fiziki ortamın hazırlanmasında emeğini esirgemeyen Hamza Başar’ a salonun Akşehir’e kazandırılmasında vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür etti.