Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan temel atma töreninde, Fatih Kur’an Kursu Öğreticisi Şuayib Danışman, Kur’an-ı Kerim tilaveti okudu. Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci ile diğer konuşmacılar, Kur’an Kursu Yardım ve Yaptırma Komisyonu Başkanı Kemal Olgun ve Konya İl Müftüsü Ali Öge; Kur’an Kursu inşaatı ve eğitim kapasitesine ilişkin bilgi paylaşımında bulundular.  

Konuşmaların ardından, kurban kesimi ile İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci tarafından temel atma duası yapıldı. Temel atma programına; Akşehir Kaymakamı İbrahim Küreci, Belediye Başkanı Salih Akkaya, Başsavcı Abdulhamit Durgut, Ağır Ceza Reisi Hasan Hüseyin Uysal, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, çevre ilçelerin Müftüleri, Müftülük personeli ve vatandaşlar katıldı.

Vahapgazi 4-6 Yaş Kur’an Kursu açılış programı da Kur’an Kursu öğrencisi Eslem Dağ’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti okumasıyla başladı. İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci ve İl Müftüsü Ali Öge’nin konuşmaları sonrasında, Kur’an kursu öğrencileri, hazırlamış oldukları mehter ve “Bir Gül Aldım Elime” isimli gösterilerini sundular. 

Öğrencilerden Zeynep Erva Başoğlu’nun Hilye-i Şerifi ezbere okumasının ardından, tüm katılımcılara açılış hatırası olarak Hilye-i Şerif dağıtıldı. Kur’an-ı Kerim okumaya geçen öğrenci Mustafa Han Aldemir, Hilye-i Şerif’i ezberleyen Zeynep Erva Başoğlu ve tilaveti okuyan Eslem Dağ’a hediyeleri protokol tarafından takdim edildi. 

İYİ Parti Akşehir İlçe Başkanı Mehmet Emre ve İlçe Yöneticileri ile İŞKUR Akşehir Müdürü Türkan Pınar Çiğdem, Akşehir Müze Müdürü Sevcan Çavdar ve İlçe Müftülerinin de katıldığı açılışta, kurdeleyi birlikte kesen Konya İl Müftüsü Ali Öge, Belediye Başkan Vekili İsmail Hakkı Koç, Ağır Ceza Reisi Hasan Hüseyin Uysal ve İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci, daha sonra sınıflarda hazırlanan sergileri gezdiler.