Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı kutlamaları ve Medeniyet Okulu projesi kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi ve Akşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenledikleri “Benim Adım Çanakkale” isimli tiyatro oyunu Akşehirli seyirciyle buluştu.





Akşehir Kültür Merkezi’ndeki tiyatro oyununa; Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Uslu, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Türkan Pınar Çiğdem, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, bazı kurum ve daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.





Konya Büyükşehir Belediyesi, Kılıçarslan Gençlik Merkezi Tiyatro Topluluğu tarafından sergilenen oyunda, adını Türk ve dünya tarihine altın harflerle yazdıran Çanakkale Zaferi’nde cephede ve cephe gerisinde yaşanan koşullar konu edildi. İzleyenlerin duygusal anlar yaşadığı tiyatro oyunu sonunda Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından tiyatro oyununda rol alan oyunculara Akşehir Belediyesi Kültür Yayınlarından armağan edildi.





Tiyatro oyunun ardından Kültür Merkezi fuaye salonunda izleyicilere Çanakkale Savaşı’nda Mehmetçiklerin kumanyasında yer alan üzüm hoşafı ve ekmek ikramı da yapıldı.