Kurban kesim yerlerine Perşembe Pazarı da eklendi

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, vatandaşların huzur içinde bir bayram geçirmesi amacıyla; Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Zabıta Müdürü Veysel Akçiçek ve Birim Müdürleri ile Bayram öncesi ve sonrası alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmalar konusunda bir toplantı yaptı.



Kurban Bayramı münasebeti ile Akşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından gerekli tedbirlerin alınarak denetimlere başlandığını söyleyen Başkan Akkaya, temizlik ekipleri tarafından şehrin her tarafında titizlikle çalışma yapılacağını, zabıta ve temizlik ekiplerinin Bayram süresince de görevlerinin başında olacaklarını kaydetti.



Ayrıca, Bayram münasebetiyle şehir merkezinde emniyet ekipleri ile birlikte belediye zabıta ekipleri de özellikle araç parkları konusunda çalışma yapacaklar. Mezarlıkta Büyükşehir Belediyesi ekipleri gerekli temizlik ve bakım çalışmalarını tamamlayacak. Bulvarlar ve caddeler de toz kalkmasına karşı sulanacak. Başkan Akkaya, Arasta ve alışverişin yoğun olduğu bölgelerde, özellikle esnafların da boş koli ve ambalajları sokaklara atmamaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.



Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya; " Allah izin verirse önümüzdeki Salı günü itibariyle Kurban Bayramı’nın birinci gününü idrak etmiş olacağız. Tüm hemşehrilerimin ve Türk İslam Alemi’nin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Allah kurbanlarımızı kabul eylesin. Vatandaşlarımızın bayramı daha rahat geçirebilmeleri ve özellikle yurt dışı ve yurt içinden gelen hemşerilerimizin daha rahat bayram yapabilmeleri için gerekli tedbirleri ve hazırlıkları almak üzere bir toplantı yaptık. Daha önce komisyon toplantısıyla kesim yerleri belirlenmişti. Yaptığımız toplantıda bu yerlere ilave olarak Perşembe Pazarını da ekledik. Dolasıyla Gazi Mahallesi’ndeki Gazi Pazarı’nda, AKSEV Derneği bahçesinde, Kızılay Aşevi’nde ve Perşembe Pazarı’nda olmak üzere Akşehir merkezinde 4 ayrı noktada kurban kesimi yapılabilecek. Hayvan pazarımızda kurbanlık satışı yapan ve alıcı olan vatandaşlarımıza geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi sabah saat 05:00 ile 09:00 arası ücretsiz çorba ikramımız devam etmektedir. Yine her bayramda olduğu gibi kaçan kurbanlıkların yakalanması için gerekli tedbirleri almış ve kurban yakalama timimizi oluşturmuş bulunmaktayız. Belediyemizin çağrı merkezi 444 9 153 numaralı telefonundan irtibat kurulduğu zaman vatandaşlarımıza ücretsiz bir şekilde bu hizmetimizi vereceğiz.



Ayrıca yine Belediyemizin şirketi olan Şehri Beyza bünyesinde faaliyet gösteren Hıdırlık Sofrası ve Takkasızlar Konağı; Arefe günü ve Kurban Bayramı’nın üçüncü ve dördüncü günü halkımıza hizmet vermeye devam edecektir. Arefe günü mezarlıklarımızda vatandaşlarımızın mezarlardaki gülleri ve çiçekleri sulamaları için su tankerlerimiz  hazır olacaktır. Trafik konusunda ilgili arkadaşlarımız gerekli tedbirleri aldılar. Trafik sinyalizasyon sistemlerinde kontrollü geçiş sisteminden, süreli geçiş sistemine geçilmiştir. Arefe gününde geleneksel hale getirdiğimiz ikindi namazına müteakip Nasreddin Hoca Mezarlığı’nda Akşehir Müftülüğü ve Akşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü organizasyonla toplu Yasin ve dua programımız yapılacaktır.



Bir kez daha tüm hemşerilerimizin ve tüm İslam Alemi’nin bayramını tebrik ediyorum. Birlik ve beraberliğimiz devam ettiği müddetçe, Türk Milleti’nin her türlü krizin üstesinden geleceğine yürekten inanıyorum.” diye konuştu.