Uluslararası Demokratlar Birliği heyetini kabulünde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan; salgın döneminde 142 ülkeden 100 bini aşkın vatandaşımızın Türkiye’ye getirildiğini söyledi. Irkçı dalgadan sadece Türklerin değil, etnik kimliği farklı diğer toplum kesimlerinin de mağdur olduğunu belirten Erdoğan; “İslam düşmanlığı, batılı siyasetçilerin başarısızlıklarını örtmek için istismar ettiği araçlardan birine dönüşmüştür. Avrupalı Türklerin yaşadıkları ülkelerin siyasi, kültürel, ekonomik ve sosyal hayatına daha fazla katkıda bulunduklarını görmekten gurur duyuyoruz. Özellikle kadınlarımız ve gençlerimizin hayatın farklı kulvarlarında en ön safta yer aldığına şahit oluyoruz. Yarının Avrupa’sında Türklerin ve Müslümanların hak ettikleri biçimde çok daha görünür şekilde yer alacaklarından şüphe duymuyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Salgın sebebiyle satışları azaldığı için depolarda bekleyen patates ve soğanların, TMO üzerinden satın alınarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Ayrıca çeltik ile ilgili yani pirinç noktasında da sorun vardı. Bu da çiftçimizin elinde kalmasın dedik. TMO aracılığıyla çiftçimizden almak suretiyle depolayıp, Ramazan öncesi çiftçilerimiz huzur içinde olsunlar istedik” şeklinde konuştu.

Erdoğan, emeklilere bayramlarda verilen ikramiyenin; Ramazan Bayramı için Mayıs başında, Kurban Bayramı için ise Temmuz ortasında gerçekleştirileceğini de açıkladı.