Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir’de yeni açılacak olan Bölge Hastanesi ve Özel Hastane ile Akşehir’in bölgenin sağlık merkezi olacağını söyledi.



Akşehir’i hep bölgenin merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini kaydeden Başkan Oğul “Eskiden olduğu gibi Akşehir’in çevresindeki ilçelere merkezlik yapmasını, bölgenin hizmet ve cazibe merkezi olmasını amaçladık. Bu sebeple Bölge Cezaevi, Bölge Hastanesi, Bölge Askerlik Şubesi, Bölge SGK Kurumu gibi bölgeye hizmet verecek kurumların Akşehir’de kurulmasını sağladık” dedi.

Akşehir’in bölgenin sağlık merkezi olması için Bölge Hastanesi’nin tamamlandığını vurgulayan Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul “200 yataklı bu Bölge Hastanesi bölgemize hizmet verecek. Bölge Hastanemize Mart ayı sonunda taşınacağız. Tek ve iki kişilik odaları, yeni tıbbi cihazları, Emarı ile Bölge Hastanemiz Akşehir’i sağlık merkezi yapacak. Eski hastanenin de kapanmayacak olması  100 yatak ilave ile devletin 300 yataklı hastaneleri ve yeni gelecek doktorlarla Akşehir bölge ilçelerine de hizmet verecek” diye konuştu.

Akşehir’e açılacak 100 yatak kapasiteli özel hastane inşaatının da hızla ilerlediğini ve Haziran-Temmuz ayları gibi bu hastanenin de hizmete başlayacağını söyleyen Başkan Oğul “Akşehir’deki hastaneler sayesinde Akşehir artık Konya ve Afyonkarahisar’a hasta göndermeyecek. Aksine bölge ve çevre ilçelerden Akşehir’e hasta gelecek. Bu sayede de Akşehir sağlık turizminden pay alacak. Akşehir esnafımız gelen hastalar ve yakınlarının alışverişinden para kazanacak” dedi.