Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, 14 Ekim Cuma günü Konya’ya gelerek Büyükşehir Belediyesi ile çeşitli kurumların yatırımlarının açılış ve temel atma programına katılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingine tüm hemşehrilerini davet etti.


15 Temmuz darbe girişiminin ardından cumhurun, birlik ve beraberlik içerisinde tüm meydanlarda demokrasi nöbetleri tutarak, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıktığının altını çizen Başkan Akkaya “15 Temmuz tarihindeki darbe daha doğrusu işgal girişiminin ardından tüm Türkiye, tek yürek, tek bilek halinde demokrasiye ve milli iradesine sahip çıkmıştır. Bu birlik ve beraberliğimiz iç ve dış düşmanlarımıza korku salarken, Çanakkale ruhu tüm Türkiye’de yeniden şahlanmıştır. Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle meydanlara inen halkımız, milli iradesine ve demokrasiye olan inançlarıyla bu hain darbe girişimini engellemiş, karanlık ve şer güçlerin ülkemiz üzerinde oyun oynamasına izin vermemiştir. Bu hain darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ilk defa Anadolu’da bir miting yaparak Büyükşehir Belediyemiz ile çeşitli kurumların yatırımlarının açılış ve temel atma programına katılacaktır.  Arsası Belediyemizce verilen ve Konya Büyükşehir Belediyemizce yaptırılan Akşehir Aile Sanat Eğitim Merkezi (ASEM) ile TOKİ tarafından Kuruçay mahallemize yapılan 500 kişilik Cami’nin de açılışının yapılacağı bu programda 750 Milyon lira tutarındaki pek çok yatırımın açılışı gerçekleştirilecektir. Konya’daki programda açılış ve temel atmanın yanı sıra 15 Temmuz darbe girişiminde milli irade, demokrasi ve vatan müdafaası için şehit düşen aziz şehitlerimizin hatırası da anılmış olacaktır. Yapılacak bu mitingin ve açılışı yapılacak olan tüm yatırımların; Ülkemiz başta olmak üzere, Konya’mız, Akşehir’imiz ve tüm ilçelerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, tüm hemşehrilerimi Konya’da yapılacak olan bu büyük mitinge davet ediyorum” dedi.


Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Konya’da gerçekleştirilecek olan miting için Akşehir Belediyesi’nin 14 Ekim 2016 Cuma günü Saat: 10.30’da Perşembe Pazarı’ndan ücretsiz otobüs kaldıracağını da söyledi.