Bu güzergahtaki yol genişletme çalışmasının önemine dikkat çeken Başkan Akkaya “Akşehir, Ilıcak, Çamlı, Çakıllar, Yaylabelen grup yolu hattındayız. Bu yol Büyükşehir Belediyemizin yol ağında olan bir yol. Birkaç yıldır yol genişletme çalışması programdaydı ama yetiştirilememişti. Bu yıl Büyükşehir Belediyemiz ve Akşehir Belediye ekiplerimiz birlikte yol genişletme çalışmalarını başlattılar. Yol kenarlarındaki ağaçların budama ve kesilme işlemleri Akşehir Belediyemiz Park Bahçe İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapılıyor. Yolun makineler yardımıyla genişletilmesi de Büyükşehir Belediyemizin ekipleri tarafından yapılıyor. Bizim için en önemli grup yollarında biri olan birçok mahallemize hitap eden bu yol çalışmasını programlarına alarak yürütmesi noktasında emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a çok teşekkür ediyorum. Bu yol gerçekten çok yoğun trafik akışı olan bir yol. Uzun yıllardan beri de gündemdeydi, kısmet bu güneymiş. Yol genişletme çalışmaları yapılırken, illaki bir sevdik gitmeyince bir sevdik gelmiyor. Yol kenarındaki yol platformuna sirayet eden ağaçların bir kısım dallarının budanması yada kesilmesi gerekiyor. Bu noktada buradaki hemşehrilerimiz bize büyük bir olgunluk ve sabır gösteriyorlar. Onlara da ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Çünkü onlarda biliyorlar ki yol medeniyet. Ne kadar rahat bir ulaşım olursa, kazasız bir ulaşım ve can kaybı olmama noktasında yolun genişlemesi önemli. Bu anlamda da Akşehirli hemşehrilerimiz, çiftçilerimiz gerekli fedakarlığı gösteriyorlar. Şu anda Yaylabelen Çakıllar hattındaki bölümden genişletme çalışması başladı. Akşehir’e doğru bu çalışma devam ediyor. Ben ekiplerimize de çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. Kazasız belasız bu genişletme çalışmalarının tamamlanmasını akabinde de çok güzel bir şekilde asfalt çalışmasının yapılmasını temenni ediyorum” dedi.

Ilıcak Üçhüyük Arasındaki Yolun Sathi Asfaltlama Çalışması Tamamlandı

İncelemeleri kapsamında ılıcak Üçhüyük Mahalleleri arasındaki yola geçen Başkan Akkaya burada yapılan sathi asfalt kaplama çalışmasını da inceledi. 

Başkan Akkaya “Şu anda Akşehir Ilıcak Üçhüyük yolundayız. Bu yıl bu yolun asfalt çalışması yapıldı. Büyükşehir Belediyemiz ve Akşehir Belediyemiz ekiplerinin ortaklaşa bir çalışmasıyla sathi asfalt kaplama çalışması bitmiş oldu. Yolumuz hayırlı uğurlu olsun. Üçhüyüklü ve Ilıcaklı hemşehrilerimiz kazasız belasız inşallah bu yolu kullansınlar, Akşehir’imize hayırlı olsun” diye konuştu.

Yamaç Paraşütü Pistine Giyinme Odası ve Tuvalet

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Ekrem Çavdar Yamaç Paraşütü Pisti’nde Akşehir Belediyesi tarafından yaptırılan soyunma odası, mescid ve tuvalet binasında da incelemelerde bulundu.

Akşehir’de her yıl uluslararası nitelikte yamaç paraşütü şampiyonasına ev sahipliği yaptıklarına değinen Başkan Akkaya, bu pist için geçen yıl büyük ölçüde düzenlemeler yaptıklarını, bu yıl yaptıkları bina ile de tuvaleti soyunma odası ve mescit gibi ihtiyaçlarında karşılanacağına dikkat çekti.  Başkan Akkaya “Bu yıl şehrimize yamaç paraşütü için gelecek olan misafirlerimizi daha iyi ağırlamak için bu binayı yaptırdık. Hayırlı olsun” dedi.