31. İkmal Merkez Komutanı İkmal Albay Erdal Canol’un, İstanbul'a tayini çıkması nedeniyle Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya'ya tarafından onuruna bir restoranda veda yemeği verildi.


2014 yılında Akşehir'deki görevine başlayan Albay Canol, İstanbul Milli Savunma Bakanlığı Kalite ve Yönetim Bölge Başkanı olarak atandı. Veda Yemeğine; Akşehir Kaymakamı Yalçın sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, 31. İkmal Merkez Komutanı İkmal Albay Erdal Canol, Akşehir İlçe Protokolü, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Oda Başkanları, STK Başkanları ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.


Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya veda yemeğinde yaptığı konuşmada Akşehir halkı adına Albay Canol’a teşekkür ederek 2 yıl boyunca tüm kurumlarla uyum içerisinde çalıştığını söyledi. Başkan Akkaya “Özellikle son dönemde hassas bir süreç yaşadık. 15 Temmuz’daki darbe girişimi ki ben ona işgal girişimi diyorum. O süreçte de kendileri bulundukları görevin gerektirdiği hassasiyeti ve disiplini en güzel şekilde uygulayarak, meydandaki Akşehir halkımızın duruşuna, haykırışına bizlerle birlikte bizzat katılarak destek verdiler. Onun içinde ayrıca yürekten teşekkür ediyorum. Çünkü bu konular hassas konular, bu konularda herkes aynı yürekliliği, aynı performansı gösteremeyebilir. Ama biz bu noktada şanslıyız, bütün protokolümüz, kurum müdürlerimiz ve bütün partilerimizin Akşehir İlçe Başkanları, Akşehir halkımızın duruşuna, demokrasi ve milli iradeye sahip çıkma noktasında gösterdiği haykırışa, hep birlikte destek verdi. Her ayrılık bir beraberliği getirirmiş, Komutanımız Akşehir’den ayrılıp, İstanbul’a gidiyor. Ama artık pergelin bir ucu, hatta önemli bir ucu Akşehir’de. Çünkü nasip oldu kendilerinin nikâhını da biz kıydık, Akşehir’imizin damadı oldu. Tayin nedeniyle, resmi görevle aramızdan ayrılsa da artık buraya olan gönül bağı hiç bitmeyecek. Kendilerine yeni görev yerlerinde hanımefendiyle birlikte sağlıklı, başarılı hizmetler diliyorum. Akşehir’imize de geldiklerinde onlar her zaman misafir etmekten onur duyacağımızı ifade ediyorum” dedi.


Başkan Akkaya konuşmasının ardından Albay Canol’a, Nasreddin Hoca’nın tersine çalışan saatini armağan etti.


Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin’de yaptığı konuşmada böyle bir veda yemeği verdiği için Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya’ya teşekkür ederek “Bizlerin evi sırtında. Dolayısıyla geliyoruz, iki sene, üç sene bir yerde çalışıyoruz ve ondan sonra bir başka yere gidiyoruz. Meslek hayatımızdaki 20-25 yılda en az 8-10 yeri de görmüş oluyoruz. Biz mülkü idare amirleri, askerimiz, polisimiz olarak bunlara alışığız. Bunlara alışıyor olmakla birlikte her ayrıldığımız yerde gönlümüzden bir parça kalıyor. Komutanımız bu açıdan şanslı. Buradan gidiyor ama Akşehir’in eniştesi olduğu için zaman zaman bir ayağı da burada olacak. Gerçekten 2 yıl süre içerisinde Komutanımızla iyi bir diyalog içerisinde bulunduk. Yolu açık olsun, başarılarının devamını diliyoruz” diye konuştu.


Yemekte son olarak söz alan Albay Erdal Canol ise veda etmenin çok zor olduğunu söyleyerek “33 sene oldu ve 33 senede ülkemizin her yerinde görev yaptık. Ama birisi bir gün bana deseydi ki ‘Dünyanın ortasında görev yapacaksın’, ben buna inanmazdım. Şanımızla, şerefimizle; Devletimizin ve Milletimizin emrinde, başımız her zaman dik, burada görev yaptık. Burada yemeğe katlan herkese şükranlarımı sunuyorum. Biz buranın eniştesiyiz, burada her kapı bizim evimiz. Ama buradaki her insanında İstanbul’da bir evi var, bir kapısı var. Bunu hiçbir zaman unutmayın. Her zaman geldiğinizde başımızın tacısınız. Zor bir dönemden geçtiğimiz bir süreçte gidiyoruz. Aslında emekli olmayı planlıyorduk ama devletimiz görev süremizi uzattı ve başka bir yere atadı. Bu atamalarda hiçbir zaman tayin istemedim ben. Süremiz dolduğunda sadece tercih yaptık. Keşke burada daha çok kalsaydım. Çünkü burada birçok şeyi öğrendim. O kadar çok yer gördük ki, Sayın Kaymakamımızın da belirtti gibi kalbimizin bir köşesi bazı yerlerde kaldı. Ama Akşehir’de dörtte üçü kaldı. Akşehir’de bütün herkesten çok büyük destek ve saygı gördüm. Bizde elimizden geldiğince görevimizi yapmaya çalıştık. Bu millet, bu devlet, bu bayrak sürdüğü sürece, bizim çizgimiz hiçbir zaman değişmeyecek. Ben şahsım ve eşim adına hepinize saygı ve hürmetlerimi sunuyorum. Arzı veda ediyorum” dedi.