MHP Konya Milletvekili Faruk Bal yaklaşan yerel seçimler kapsamında Akşehir’de temaslarda bulundu.


Bal,  Akşehir MHP İlçe Teşkilat binasında partililerle görüşerek hükümete yüklendi.  Sorulan sorulara da cevap veren MHP Konya Milletvekili Faruk Bal gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Milletvekili Bal gazetecilerin Konya Ak Parti Milletvekili Mustafa Baloğlu’nun “biz yaparız onlar bakar” sözüne de cevap vererek “Nihayetinde Sayın Baloğlu’nun Milletvekili olduğunu sizin aracılığınız ile öğrenmiş bulunmaktayım” dedi.


Dün öğlen saatlerinde Akşehir MHP İlçe Teşkilatı binasında partililerle buluşan eski Devlet Bakanı, MHP Konya Milletvekili Bal, partililerle yaptığı konuşmada şunları söyledi:  “Burada gördüğüm coşkulu kalabalık beni son derece mutlu etti. Bu süreç içerisinde gerek İlçe teşkilat Başkanımız gerekse de Belediye Başkan adayımız ve sizlerin çalışmaları hakkında bilgiler alıyorum. Allahın izni ile Akşehir almış başını gidiyor. Ben çok temkinli konuşan bir insanım. Konya bölgesinde Akşehir’imiz seçim çalışmaları hususunda yıldız gibi parlıyor. Yaklaşan yerel seçimler için çalışan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu 2 aylık süreç içerisinde sizler burada çalışırken, bizler de TBMM’de Anayasa ile ilgili çalışmalarımız oldu. Anayasamızın temelleri oynanmak istendi. Biz Kurtuluş savaşında çarpışan şehitlerimiz kanını akıttığı terleri Milliyetçi Hareket Partisi olarak hakkını verdik. Yine bu süreçte HSYK ile ilgili bir süreç ortaya çıktı. Bu tamamen AKP’nin başkanlık sistemi ile Anayasada yapamadıkları işlemlerin bazı yönetmeliklerle yapılmasına yönelik, tam bir diktatörlük yargıyı hükümetin emrine veren diktatörlük kanun teklifi idi. O kadar ki peygamber postunda oturan hakimi, bakanın emrinde memur haline getiren, HSYK denilen ve şuan da hakimlerin bağımsızlığını koruyan kuruluşu olduğu gibi yok ediyordu. Yani Adalet Bakanı kimi isterse onu getiriyordu. Bu değişimi yapmaya çalışmaklarındaki ana amaç, AKP’lilerin yolsuzluklarını önünü kesebilmek, bu yolsuzlukların yargı önüne taşınmasını engellemek ve kamuoyuna çıkmasını engellemek için yargıyı bir torba içerisine koyup mühürleyip bir köşede tutmak istiyorlardı.”


MHP Konya Milletvekili Faruk Bal partililere yaptığı açıklamaya şu şekilde devam etti: “Genel görünüme baktığımızda malum 17 Aralık’ta bir operasyon başlatıldı. Bu operasyonda dört tane bakan çocuklarının rüşvete aracı koyarak, büyük oranda da  rüşvet yedikleri belli oldu. Sırt çantalarında milyon dolarlar taşınırken fotoğraflandılar, ayakkabı kutularında banka müdürünün rüşveti fotoğraflandı, çikolata kutuları içinde milyon dolarlar fotoğraflandı. Yatak odalarında yedi tane kasa fotoğraflandı. Bunların üzerine AKP İstanbul’daki emniyeti komple dağıttı. İstanbul gibi 17 ilde Emniyet Müdürleri, müdür yardımcıları ve şube müdürlüğü hatta çaycılar bile yer değiştirdi. Demek ki telaş bir İstanbul  ile sınırlı  değil. Demek ki 17 il de İstanbul kadar vahim. İşte bunları kapatabilmek için HSYK denilen kanunu getirmeye çalışıyorlar ve hakimleri AKP’nin hakimi yapmak için bir düzenleme yapmak istiyorlar. Bu işler akla ziyandır ve hiçbir siyasi rejimde de görülmemiştir. Öyle ki Hitler Almanya’sında bile hakimlerin bir bağımsızlığı var. Bunların ne dinde, ne kutsal kitabımız da ne de kanunlarımız da yeri vardır.”