“Enerji Kimlik Belgesi Hakkında Kamuoyunu Bilgilendirme Metni” başlıklı duyuruda, şu ifadelere yer verildi:

“Enerji Kimlik Belgesi; asgari olarak binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeren belgedir.

Enerji Kimlik Belgesi faaliyetleri; Binalarda Enerji Performans Yönetmeliği ile Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlarının Eğitim ve Denetimlerine Dair Tebliğ kapsamında yürütülmektedir. Enerji Kimlik Belgesi vermeye yetkili kuruluşlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmekte ve https://beptr.csb.gov.tr/bep-web/OrganizasyonListesi.html internet adresinden ilan edilmektedir.

Uzmanların ve belge vermeye yetkili kuruluşların denetimi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü denetçileri tarafından yapılır. Enerji Kimlik Belgesi vermeye yetkili kuruluşlar Kamu Kurumu değildir. Bu kuruluşlarda çalışan kişiler de Kamu Personeli değildir.

Bu itibarla; kendilerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı veya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın personeli olarak tanıtan kişilerin/şirketlerin enerji kimlik belgesi düzenlemek için vatandaşlarımızla irtibata geçtiğine yönelik tarafımıza şikayetler ulaşmakta olup herhangi bir Kamu Kurumunun böyle bir uygulaması bulunmamaktadır.”