Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; ‘’Ben bakan değil, gören olacağım.’’ demişti. YKS sonuçlarına bakmasını, görmesini bilene; tablo içler acısı.

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Eğitim İş’in internet sayfasında, Merkez Yönetim Kurulu imzasıyla yer alan açıklamada, YKS sonuçları değerlendirildi ve bu yıl ilk kez uygulanan YKS sonuçlarına göre başarı oranlarının oldukça düşük olduğuna dikkat çekildi. 

Alan Yeterlilik Testi’nde sorulan matematik sorularına 102 bin aday, fen bilimleri sorularına ise 74 bin aday,  TEK BİR DOĞRU YANIT VEREMEMİŞ.

Açıklamada, ‘’Bugün, Cumhurbaşkanı’nın dahi itiraf ettiği eğitimdeki başarısızlığın çözümü için tüm paydaşların görüşü alınarak hazırlanacak, bilimsel düşünmeye ve üretmeye dayalı bir eğitim sisteminin gerekliliği kaçınılmaz hale gelmiştir. Kamusal, parasız, bilimsel ve laik eğitim hakkından tüm yurttaşlarımızın yararlanabilmesi mutlaka sağlanmalıdır.’’ görüşlerine yer verildi. 

Bu görüşler, yeni Milli Eğitim Bakanı’na çok uzak görüşler değil.  Bakan olduğu günden bu yana, yapmak istediği değişiklikleri samimi bir şekilde paylaşan Bakan Selçuk’un, arkasındaki kamuoyu desteğiyle;  bu içler acısı tabloyu Görmekle kalmayıp, değiştireceğine inanıyoruz.