Konya Valiliği’nin resmi internet sitesinde yer verilen açıklamaya göre; fuar alanında sergilenen yerli ve yabancı firmaların ürün ve teknolojilerini inceleyen, stantları tek tek gezerek bilgi alan Bakan Kirişci, fuarı ziyaret eden vatandaşlarla da sohbet etti.

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci daha sonra Valilik makamında, Konya ile ilgili değerlendirme toplantısı yaparak Bakanlığı’nın Konya’da yürüttüğü çalışmalar hakkında Vali Vahdettin Özkan’dan bilgi aldı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı da ziyaret eden Kiriçci, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile bir araya geldi.

Bakanın Konya programı, Ticaret Borsası’nı ziyareti ile son buldu. Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Bakan Kirişci; sektör temsilcileri ile yaptığı toplantıda, çiftçi temsilcilerinin soru ve önerilerini dinledi.

Programda Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’ye; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekilleri Orhan Erdem, Halil Etyemez, Gülay Samancı ve Selman Özboyacı ile protokol üyeleri eşlik etti.