Konya Büyükşehir Belediyesi Medeniyet Okulu projesi kapsamında düzenlenen “Haydi Bil Bakalım” bilgi yarışmasında Akşehir çeyrek final elemelerini geçti.


Konya geneli 31 ilçe kendi temsilcisini seçmek üzere ortaokul 6. Sınıflar arasında yarışma düzenledi.  Akşehir temsilcisini belirlemek için yapılan yarışmada da Bahçelievler Ortaokulu birinci gelerek Akşehir ilçe temsilcisi olarak Konya finaline adını yazdırdı.


            Konya Mevlana Kültür Merkezinde Sultan Veled Salonunda çeyrek final yarışması düzenlendi. Akşehir Bahçelievler Ortaokulu, Taşkent Muzaffer Özlen Ortaokulu ve Sarayönü İsmail Kara Ortaokulu’nun yarıştığı grupta Akşehir Temsilcisi Bahçelievler Ortaokulu öğrencileri birinci olarak yarı finale adını yazdırdı.


            Bahçelievler Ortaokulu yarışmacıları Nisa Karalarlı, Alime Akkoyun ve Berfin Ayaz çeyrek final elemeleri sonunda; “bu başarının sadece bizim değil; Bahçelievler Ortaokulunun ve Akşehir’in başarısıdır. Üzerimizde emeği bulunan Okul Müdürümüz Mehmet Akca’nın ve okulumuzdaki tüm öğretmenlerimizin başarısıdır. Ayrıca 20 puanlık bölüm olan kısa film bölümünde oynayan İbrahim Yaşarer, Esra Doğan, Tunahan Kaylak, Türkçe Öğretmenimiz Muhammet Doğan’ın ve Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Muhammed Kavuk’un başarısıdır. Konya’ya kadar bizi izlemeye gelip bizi yalnız bırakmayan Akşehir Milli Eğitim Şube Müdürümüz Mahmut İşcan’ın başarısıdır” dediler.


            10 ilçenin yarışacağı yarı final elemeleri 6 Mayıs 2015 tarihinde yapılacak. Konya geneli ilk 10 okul arasına adını yazdıran Akşehir Bahçelievler Ortaokulu yarı finali geçmeleri halinde Konya genelinde ilk 3 okul içine adını yazdırmış olacak.


            Yarışma nedeni ile Konya’ya arkadaşlarına destek için giden Bahçelievler Ortaokulu öğrencilerinden oluşan 50 kişilik bir grup arkadaşlarına destek verdikten sonra Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bir organizasyon ile şehir gezisi yaptı. Sırasıyla Konya Şehitliği, Koyunoğlu Müzesi ve Konya Bilim Merkezi gezildi.