55. Uluslararası Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri başlıyor


background:white;mso-fareast-language:TR">55. Uluslararası Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri programı açıklandı. Geleneksel Türk Tiyatrosu, Çocuk Tiyatrosu, Karagöz-Hacivat Gösterisi, Pantomim Gösterisi, Konferans gibi çeşitli etkinliklerin yer aldığı 55. Uluslararası Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri programı Ramazan ayına uygun bir seyir izleyecek.


background:white;mso-fareast-language:TR">            4 Temmuz Cuma günü saat 10.00’da Akşehir Belediyesi Sıra Yarenlerinden oluşan geleneksel dellal, halkı etkinliğe davet edecek. Aynı gün saat 12.00’de ise Cuma Namazı öncesinde Akşehir Müftülüğü’nce hafızlar tarafından İplikçi Camii’nde “Nasreddin Hoca’nın ölümünün 730. Yıldönümü” anısına Kuran-ı Kerim tilaveti sunulacak.


background:white;mso-fareast-language:TR">            5 Temmuz Cumartesi günü 09.00’da Geleneksek Dellal halkı etkinliğe davet ederken; 16.30’da temsili Nasreddin Hoca Engin Noyan, Ulu Cami Caddesi’ndeki Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nden Anma ve Mizah Günlerine davet edilecek.


background:white;mso-fareast-language:TR">            Saat 17.00’de türbe önünde Akşehir Deresi’ne Temsili Hoca maya çaldıktan sonra 17.30’da resmi açılış töreni Nasreddin Hoca Meydanı türbe önünde gerçekleşecek. 18.30'da "Dünyanın Ortasında İftar" adlı program Kon TV'den canlı sunulacak.


background:white;mso-fareast-language:TR">           55. Uluslararası Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda her gün teravih namazı öncesi saat 21.30 ve teravih namazı sonrası 22.45’te bir etkinlik düzenlenecek.