Akşehir Cumhuriyet İlkokulu 3-D sınıfı Sınıf Öğretmeni Mürerşah Güneş, ‘’Okumak Bulaşıcı Olsun’’ sloganıyla, okuma ve okunan kitapları paylaşma projesi başlattı.


Mürerşah Güneş hazırladığı projenin hedefini;  “Öğrencilerimin okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren ve dilini, tarihini, kültürünü tanıyan, çevresiyle olumlu iletişim kuran bireyler olarak gelişmelerini sağlamayı, okumanın bir yaşam biçimi ve ihtiyaç olduğunu öğrencilerime benimsetmeyi amaçlıyorum.” sözleriyle ifade etti.



Proje kapsamında Gülten Dayıoğlu’nun değerler eğitimi veren on yedi kitabından oluşan setinden öğrencilerine her hafta bir kitap okutan Mürerşah Güneş, uyguladığı mini sınavlarla kitapların okunup okunmadığı kontrol ediyor. Ailelerin de akşamları “okuma saati” adı altında kitap okumalarını isteyen Güneş, yalnızca öğrencilerini değil velilerini de okumaya teşvik ediyor.



Projenin dikkat çeken bir başka tarafı ise, el değiştirerek sınıf tarafından okunan kitapların Nasrettin Hoca İlkokulu ve oradan da Adsız Şehit Metin Çoban İlkokulu’ndaki 3. sınıf öğrencileri ile paylaşılması. Böylelikle bir okuma zinciri oluşturularak “okumak bulaşıcı” hale getiriliyor. On yedi haftanın sonunda kitapların tamamı okununca,  öğrenciler kendilerini en çok etkileyen kitabın en çok akıllarında kalan bölümünü resim, karikatür, drama veya sunuş yoluyla ailelerine sunacaklar. Böylelikle okumaya dair tatlı anılar biriktiren öğrenciler, özgüven de kazanmış olacaklar.



Proje “Okuma yarışında kaybeden cehalettir” mesajı verilerek tüm öğrencilere “kitap kurdu” madalyalarının takılması ile tamamlanmış olacak.



Mürerşah Güneş öğretmenimizi kutluyor ve başlattığı kampanyanın da bulaşıcı olmasını diliyoruz.