Akşehir'de yaralanarak yolunu şaşırdığı için şehir merkezine inen dişi bir geyik Jandarma ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin uzun uğraşlar sonucu güçlükle yakalandı.



Alanyurt Mahallesinde ikamet eden bir vatandaş sabah saatlerinde evinin yakınlarında yaralı bir geyik gördü. Durumu Jandarmaya haber veren vatandaşın ihbarı üzerine olay yerine Akşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri geldi. Jandarma ekipleri hayvanın kaçmaması için tedbir alırken durum Konya Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne  ve Akşehir Belediyesi ekiplerine haber verildi.

            Belediyeden gelen ekiplerce yaralı hayvana havalı tabancayla uyuşturucu iğne atıldı. İğnenin atılmasıyla kaçmaya başlayan hayvan evlerin ve bahçelerin arasında uzun süre ekipleri uğraştırdı. Bir bahçede kıstırılan hayvana tekrar tabancayla uyuşturucu iğne atılırken hayvan buradan da kaçarak tellerle çevrili bir bahçeye girdi.Burada kıstırılan hayvana son bir kez daha tabancayla uyuşturucu iğne yapılırken yediği 6 adet uyuşturucu iğnenin etkisiyle yere çöken hayvanı  yakalamak isteyen ekipler hayvanın tekrar hareketlenmesiyle zor anlar yaşadı.


 Güçlükle zapt edilen hayvan ayakları bağlanarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü aracıyla Konya'ya götürüldü.