Akşehir Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı (AKSEV) Ramazan ayında Akşehir’de kurduğu 3 çadır ve vakıf binasında hazırlanan yemekleri yardıma muhtaç kişilere ulaştırmaya devam ederken bu yıl kimsesiz düşkün evleri olmayan kişilerin de mağdur olmaması için Kızılay Aşevinde de yemek verecek.


Yıl içinde sefer tası ile her gün kapılarına kadar yaşlı insanlara ulaştırılan yemek dağıtımı Ramazan ayında da artarak devam edecek.


Her yıl özellikle Ramazan aylarında hayırsever ile yardıma muhtaç kişiler arasında bir köprü oluşturan AKSEV bu Ramazan’da da geleneğini sürdürüyor.


            365 gün ihtiyaç sahibi 300 kişinin evine sıcak yemek ulaştıran vakıf  Ramazan ayında da 3 çadır ve vakıf binasında, hazırlanan iftar yemeklerini ilk etapta yaklaşık 2000 kişiye ulaştırmayı planlıyor. AKSEV 4 noktadan yapılan sıcak yemeği dağıtmaya devam ederken ayrıca bu yıl Kızılay aşevinde ilk etapta 250 kişiye iftar yemeği yedirecek ve yıl içerisinde sefer tası ile yaşlı bakıma muhtaç kişilere ulaştırılan yemek Ramazan ayında artarak devam edecek.


Vakıf Başkanı Abdurrahman Karataşlı "İhtiyaç sahiplerinin, gariplerin, kimsesizlerin bir akşam yemeği ile de olsa ihtiyaçlarının karşılanması; kendi evinde, kendi sofrasında sıcak yemek bulundurabilmesi arzusuyla önceki yıllarda olduğu gibi birlikte daha çok aileye ulaşma çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz." bu Ramazan'da yaklaşık 2000 kişiye, iftara yakın bir vakitte, üç kap yemek teslim edeceğiz.  Bu yıl daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyoruz. Ramazan’ın ilk günlerinde 2000 kişilik iftar yemeği hazırlayacağız. Bu sayıyı ilerleyen günlerde hayırseverlerimizin desteği ile daha da arttırmayı amaçlıyoruz”


İftar yemeğinin dışında gıda yardımlarının da yapılacağını belirten Vakıf Başkanı Karataşlı, “Hayırseverlerimizin maddi ve manevi desteklerini her zaman bekliyoruz. Dileğimiz, Akşehir'de bu Ramazan kimsenin kabı yemeksiz, sofrası ekmeksiz kalmasın."  Bize ulaşmak isteyenlerin Ulu Camii karşısındaki AKSEV binasına uğramaları ya da 812 80 62 nolu telefondan arayarak irtibata geçmelerini bekliyoruz. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın mübarek Ramazan ayını kutluyor, oruçlarının kabul olmasını diliyoruz” dedi.