İçişleri Bakanlığınca hazırlanan kararnameyle 616 mülki idare amirinin görev yeri değiştirildi. 12 mülki idare amirinin de bakanlık bünyesindeki görev yerlerinde değişikliğe gidildi. Kararnameye göre, 396 ilçe kaymakamı ile 106 vali yardımcısının yeri değiştirilirken, 75 kaymakam ve vali yardımcısı il hukuk müşaviri olarak görevlendirildi.

İçişleri Bakanlığınca hazırlanan 2016/861 sayılı kararnameyle 616 mülki idare amirinin görev yeri değiştirildi. Kararnameye göre, 396 ilçe kaymakamı ile 106 vali yardımcısının yeri değiştirilirken, 75 kaymakam ve vali yardımcısı il hukuk müşaviri olarak atandı.


Kararnameye göre, Akşehir Kaymakamı Yalçın SEZGİN Susurluk Kaymakamlığı’na, Ankara/Gölbaşı Kaymakamı Şahin ASLAN da Akşehir Kaymakamlığına atandılar.


Hatırlanacağı üzere, Gölbaşı Kaymakamlığı sırasında 15 Temmuz gecesi TÜRKSAT’a giderek FETÖ/PDY’nin darbe girişimcileriyle yapılan çatışmayı bizzat yönetmiş ve ülke genelinde TV yayınlarının kesilmesini önlemişti. https://www.youtube.com/watch?v=_gmrEhHoC1E


Kaymakam Şahin, Eylül 2014 yılında Gölbaşı Kaymakamlığına atanmış ancak İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok’un Gölbaşı Kaymakamlık konutuna taşınmasının ardından Ağustos 2016’da Yeni Mahalle Kaymakamlığına atanmıştı.


Kaymakam Şahin Aslan kimdir?


1969 yılında Erzurum’da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi.


Sırasıyla; Pazar Kaymakamlığı, Çamlıhemşin Kaymakamlığı, Kovancılar Kaymakamlığı, Yozgat Vali Yardımcılığı, Hopa Kaymakamlığı, Milas Kaymakamlığı, Bayramiç Kaymakamlığı, İzmir Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Halen Yenimahalle Kaymakamı olarak kamu hizmetine devam etmektedir.


Evli ve iki çocuk babasıdır.