7099 sayılı “Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” gereğince, İçişleri Bakanlığı tarafından geliştirilen ve belediyelerin ücretsiz kullanımına açılan e-Belediye Bilgi Sistemi’ne öncü belediye olarak dahil olduklarını belirten Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya; vatandaşlara en iyi ve hızlı şekilde hizmet verebilmek için teknolojik olarak bilgi sistemlerini güncel tuttuklarını ve mevzuatta yapılan gelişmeleri çok yakından takip ettiklerini söyledi.

Akkaya açıklamasında; “Bu sistemle birlikte tüm mahallerimizde kurduğumuz Emlak Envanteri Veri Hazırlama ve Güncelleme ekibimizin yaptığı saha çalışması ile mevcut ve yeni yapıların yeniden kayıt altına alınması gerçekleştirildi. Beyan tabanlı sistemlerimizin, daha doğru ve daha güvenilir olan envanter tabanlı sisteme aktarılması için veri girişlerinin yapılması da sağlandı. Bu şekilde tüm verilerimiz numarataj tabanlı olarak çalışmaya başladı” ifadelerine yer verdi.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Akşehir İlçe Tapu Müdürlüğü ile protokol yapıldığını hatırlatan Akkaya, vatandaşların rayiç değer için Belediyeye gelmelerine gerek kalmadan işlemlerini Tapu Müdürlüğü’nde tamamlamaları için dijital ortamda web servis bağlantısı açıldığını aktardı.

Akşehir Belediye Başkanı Akkaya; “Bu kapsamda Belediyemizde 6 ay süre ile çalıştırılmak üzere mülakat ve uygulamalı sınav ile 15 Akşehirli genç istihdam edilerek bu çalışmalar yapılmış ve çalışmalarımızda son aşamaya gelinmiştir” dedi.