Akşehir TSO Başkanı Ahmet Emin Makascı; TOBB tarafından hayata geçirilen “81 İl’de 81 Okul” Projesi sonrasında 154 ilçeye 154 yeni okul kazandırılması yönündeki protokolün imzalandığı tarihe kadar geçen süreçteki girişimlerini, şu ifadelerle aktardı:

“Göreve geldiğimiz dönemde, TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile yaptığımız görüşmede Akşehir’e bir okul talebimizin olduğunu iletmiştik. Bizim bu talebimizi olumlu karşılayan TOBB Başkanımız, bizleri kırmayacağını ve Akşehir’e bir okul kazandıracağını ifade etmişti.

2020 yılındaki girişimimizle okullarımızdaki yıkım ve tadilattan dolayı okul ihtiyacının hasıl olduğunu ilettiğimiz Birlik Başkanımız, 81 İl’de 81 Okul Projesi kapsamındaki eğitim tesisleri tamamlandıktan sonra yeni okul yapımı planlanan ilçeler içerisinde Akşehir’in de olduğunu belirtmişti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Ulusal Eğitime Katkı Protokolü ile 154 ilçeye 154 yeni okul projesi, 3 Şubat 2022 tarihinde hayata geçirilmiştir.

81 İl’de 81 Okul Projesinin tamamlanmasıyla TOBB; 26 ilk-ortaokul, 67 lise, 11 fakülte, 21 öğrenci yurdu, 13 kapalı spor salonu, 6 atölye ve laboratuvar benzeri tesis, 1 üniversite ile yurt dışında yapılan 8 okul olmak üzere toplam 153 okul ve tesisi hizmete kazandırmıştır. Oda ve Borsalarımızın bulunduğu 154 ilçeye 154 yeni okul kazandırmaya yönelik olarak hazırlanan Ulusal Eğitime Katkı Protokolünün imzalanmasıyla da yeni yapılacak 154 okulun müjdesi verilmiştir.

Yeni protokol çerçevesinde Akşehir’e kazandırılacak okul için bizlerden desteğini esirgemeyen Birlik Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer’e teşekkürlerimizi sunarım. Akşehir’e Hayırlı Olsun.”