Akşehir Aktif Dağcılık Eğitim Merkezi Gençlik Spor Kulübü’ne 20 üye, Konya’da Konya Afet Acil Durum Müdürlüğünde eğitim alıyor.


Eğitimlerin 04-05-2014 tarihinde tamamlanacağı bildirildi.


Akşehir Aktif Dağcılık Eğitim Merkezi Gençlik Spor Kulübü Başkanı Bayram Çini, “Akademik olarak 20 arkadaşımızla birlikte Konya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden aldığımız eğitimle hazırız, inşallah böyle felaketler olmaz. Dileğimiz hiç olmasın ve hiçbir kişinin burnu kanamasın, ama iş başa gelince gerekli olan bilgiler bir çok hayat kurtaracaktır. Akşehir'in bir eksiği olan arama kurtarma birimini çok yakında kuruyoruz” dedi.


Yapılan açıklamada, arama kurtarma eğitimi almalarının nedenlerini ise şöyle belirtildi: 28.12.2013 tarihinde Antalya’da yaşanan deprem ve benzeri tarihte yaşanan depremler yürekleri ağza getirdi. Dileğimiz hiç bir deprem ve doğal afet olmaması ve hiçbir kişinin burnunun kanamaması, ama iş başa gelince gerekli olan bilgiler bir çok hayat kurtaracaktır. Akşehir'in birinci derece de deprem bölgesi olması ( Her 10 senede 6 büyüklüğünde depremlerin yaşanması,  en son 2000 yılında yaşanmış olması ve uzmanların Akşehir’de deprem beklentileri ve Argıthanı çukurunun çevre illeri dahi etkilediği bilinmekte) ve uzmanların belirlediği haritalara bakılınca da fazlaca bir yorum yapmaya gerek yok ve şu da unutulmamalı ki; Sivil Savunmanın (Afyon ve Konya ekiplerinin buraya ulaşması hazırlıkları 2 saat) bir deprem de kurtaracağı canlı sayısı 20 iken (istatistikler ve yaşananlar diğer deprem verileri) yerel kurtarma ekiplerinin kurtaracağı kişi sayısı 40, ilk müdahalenin ne kadar önemli olduğudur. Ne kadar çoğalırsa bilinçli kişiler, bilinçli Kamu Kurum Kuruluşların da desteği de alabilirsek, toplum o kadar güvenli olur.