55. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri kapsamında Yönetmen Ümit Köreken tarafından Akşehirli çocuklar için yapılan Film Atölyesi çalışmaları çocukların çektiği kısa film ile son buldu.


Akşehirli Yönetmen Ümit Köreken tarafından yapılan çalışmada Akşehirli çocuklar bir filmin nasıl yapıldığını aşama aşama öğrenerek kamera arkası ve önünde tamamen kendileri bulunarak kısa film çalışması yaptı. Yeni Belediye sarayında 3 gün süren atölye çalışmalarının ardından çocuklar senaryosunu kendi yazdıkları, kendilerin rol aldıkları ve tüm kamera arkası işlerde kendilerinin bulundukları kısa filmi Akşehir Kültür Merkezi’nde izleyiciye sundu. Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın da izlediği film sonrası seyirci çocukları ayakta alkışladı. Gösterinin ardından atölye çalışmalarında yer alan çocuklar neler öğrendiklerini ve duygularını seyirciyle paylaştı.

Akşehirli Yönetmen Ümit Köreken yaptığı konuşmada böyle bir çalışma ortamı yarattığı için Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’ya teşekkür ederek, “Kendi memleketimde bir şeyler yapmaktan çok mutluluk duydum. Çalışmalarımıza katılan tüm çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Ocak ayında Kültür Bakanlığı’nın desteği ile Akşehir’de bir film çekmeyi planlıyorum. Daha çekilmeden projesi uluslararası birçok ödül alan bir film. Bu filmi Akşehir’de çekmekten mutluluk duyacağım” dedi.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’da Yönetmen Ümit Köreken ve ekibini tebrik ederek bu tür çalışmaların devam edeceğini kaydetti. Başkan Akkaya, “Çocuklarımız bu çalışma sayesinde kendilerine özgüven kazanmışlar. Akşehir’den neden yönetmenler ve oyuncular çıkmasın. Çocuklarımızın eğitimi için bu tür çalışmalar faaliyetleri devam ettireceğiz” diye konuştu.

Başkan Akkaya, atölye çalışmalarında yer alan tüm çocukları da tebrik ederek, Yönetmen Ümit Köreken ve ekibine plaket takdim etti. (İHA)