Akşehir Kaymakamlığı, OHAL süresince Havai Fişekler ve diğer Proteknik maddelerin satışını yapan, bulunduranlar ve kullananlar hakkında yasal işlem yapılacağına dair yazılı bir açıklama yaptı.




Kaymakamlık açıklamasına göre; “Konya Valilik Makamının 28.08.2016 tarihli kararı ile ilimiz sınırları içerisinde genel güvenlik asayiş ve kamu düzenini korumak ve şiddet olaylarının yaygınlaşmasını önlemek amacıyla;



Olağanüstü Hal Kanununun 11. Maddesinin (j) bendine istinaden Havai Fişekler ve diğer Proteknik maddelerin satışı bulundurulması ve kullanılmasının yasaklandığı, Havai Fişekler ve diğer Proteknik maddelerin satışını yapan, bulunduranlar ve kullananlar hakkında Olağanüstü Hal süresince, Olağanüstü Hal Kanununun ceza hükümleri başlıklı 25. maddesinin b. fırkasının (1) bendinde belirtilen "Bölge Valisi veya İl Valisi tarafından bu kanun veya diğer kanunlarla verilen yetkilere dayanılarak alınan tedbirlere aykırı hareket edenler, emirleri dinlemeyenler veya istekleri yerine getirmeyenler veya kimliklerine dair kasten veya gerçeğe aykırı bilgi verenler veya bilgi vermekten çekinenler, fiilleri başka bir suç oluştursa bile ayrıca bir aydan altı aya kadar hapis cezası ile cezalandırılırlar." hükmü gereğince ilimiz genelinde her türlü Havai Fişekler ve diğer Proteknik maddelerin satışı, bulundurulması ve kullanımı yasaklanmıştır. Kamuoyuna duyurulur” denilmektedir.