Enerji Bakanı Taner Yıldız’dan Müjde


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akşehir’de MTA'nın yaptığı jeotermal sondajın sonuç verdiğini belirterek Konya ve Akşehirlilere müjde verdi.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, hafta sonunda Konya’ya gelerek Dedeman Otel'de Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Verimliliği Derneği işbirliğince düzenlenen, "Enerji Verimli Sanayi Projesi Tanıtım Toplantısına katıldı.



Yıldız, burada yaptığı konuşmada  Akşehirde MTA'nın yaptığı jeotermal sondajın sonuç verdiğini belirterek, "Bizim bir önceki yıl eylül ayında başladığımız bir çalışmaydı. Hamdolsun 2 bin 200 metrelere kadar indik. 1,5 milyon lira civarında MTA buraya para harcadı ve 63 derecelik bir sıcak su, hem de mineralli ve değerleriyle beraber çok güzel sıcak su" dedi.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız konu ile ilgili şunları söyledi: "Konya Akşehir'de, Ilgın ile Akşehir arasında MTA'nın yaptığı bir çalışma vardı. Bu çalışma bir jeotermal sondajıydı. Ve bizim bir önceki yıl eylül ayında başladığımız bir çalışmaydı. Hamdolsun 2 bin 200 metrelere kadar indik. 1,5 milyon lira civarında MTA buraya para harcadı ve 63 derecelik bir sıcak su, hem de mineralli ve değerleriyle beraber çok güzel sıcak su. Bu elde ettiğimiz kapasite, 3 bin 500 yataklı bir jeotermal turizm kapasitesini bize sunmuş oluyor.”