Akşehir İHH Temsilciliği İsrail'in Gazze'ye yaptığı orantısız saldırılarını kınadı.


İnsani Yardım Vakfı İHH Akşehir Temsilcisi Ahmet İbişdayı, son günlerde artan ve yaklaşık 200 kişinin şehit olmasına 1500’e yakın kişinin yaralanmasına neden olan İsrail’in Gazze saldırılarına tepki göstererek İsrail’i sert bir dille eleştirdi.


İHH Akşehir Temsilcisi Ahmet İbişdayı yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İsrail işgal rejiminin Gazze'ye yönelik askeri operasyona başlaması, zaten büyük dramın yaşandığı Gazze'yi  Mübarek Ramazanda daha da zor şartlara sevk etti. Operasyonun ilk günlerinde askeri alanları vuran İsrail işgal güçleri, son birkaç gündür sivil hedefleri, evleri ve camileri de vurmaya başladı. Bombardımanda şu ana kadar en az 196 kişinin hayatını kaybettiği bildirilirken, binlerce yaralı olduğu aktarılıyor. Tüm bunlar yaşanırken ambargo altındaki Gazze'de, sadece zorunlu insani ihtiyaç maddeleri değil, aynı zamanda ilaç sıkıntısı da tekrardan baş gösterdi. İnsanlar açlıkla mücadeleye etmeye çalışıyor. Gazze halkı iftar ve sahurda yiyecek yemek bulmanın derdine düşmüş durumda. Kendisine hiçbir yaptırım uygulanamayan, dünyanın şımarık çocuğu İsrail dünyanın bu sessizliğinden de güç alarak mübarek Ramazan ayı içerisinde bir yanda Gazze halkına bombalar yağdırıyor öbür yanda Kudüs’teki imha operasyonlarına devam ediyor. Tüm bu yaşanan vahşet karşısında başta Türkiye olmak üzere, İslam dünyasını harekete geçmeye çağırıyor ve saldırıların durdurulması konusunda uluslararası bir baskı oluşturulmasını talep ediyoruz.”


Batı dünyası ve sözde insan hakları savunucularını da eleştiren İbişdayı; “Biz dünyanın neresinde olursa olsun bu zulme karşı durmayı, Müslüman kardeşlerimizin yanında olmayı onurumuz ve davamız olarak gördük. Türkiye olarak,  herkesin sırtını döndüğü, gözlerini kapadığı zamanlarda dahi sırtımızı dönmedik, Gazze için, Gazzeli kardeşlerimiz için sesimizi yükseltmekten korkmadık, bu konuda en ufak bir geri adım atmadık. Ancak Batı Dünyası ve Amerika başta olmak üzere sözüm ona insan hak ve hürriyetlerini savunanlar bugünlerde kafalarını kuma gömmüşlerdir. Bırakın tepki göstermeyi Hatta Katil İsrail’in yanında yer almışlardır.” Dedi.


İbişdayı sözlerini şöyle tamamladı: "On yıllardır devam eden ancak bir türlü Filistinlilerin geri atmadığı, İsrail'in ağır silahlarına ve bombalarına karşı direndiği bu saldırılar, bu zulüm inşallah en kısa sürede son bulur. Bizler İHH olarak, İHH Akşehir Temsilciliği olarak dualarımızla ve desteklerimizle yine Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Haklı direnişlerini her zaman dile getirmeye destek vermeye devam edeceğiz.''