Cuma Namazı sonrasında, Cumhuriyet Meydanı’nda 4 noktada yapılan geleneksel Aşure İkramı öncesinde Akşehir Belediyesi Mehter Grubu tarafından bir gösteri sunuldu. İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci tarafından, önümüzdeki yılın bereket ve bolluk içinde geçmesi için yapılan duanın ardından, etkinliğe katılan protokol üyeleri tarafından vatandaşlara aşure dağıtıldı.

İkram etkinliğine; Tuzlukçu Kaymakamı ve Akşehir Kaymakam Vekili Ahmet Yeşilyurt, Garnizon Komutanı Albay Tolga Yuvalı, Belediye Başkanı Salih Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulhamid Durgut, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Coşkun Şahin, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının müdür ve amirleri, bazı siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Akşehir belediyesi tarafından dağıtılan aşure, vatandaşlardan gelen yoğun ilgi sayesinde kısa sürede tükendi. Aşurelerini alan vatandaşların bir bölümü hemen tadına bakarken, bazıları da evlerinden getirdikleri kaplara aşure doldurtarak bu lezzeti aileleriyle paylaşmayı tercih etti.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya; “Dayanışmanın, paylaşmanın, barışın, kardeşliğin, muhabbetin ve birliğin simgesi olan aşure etkinliğimize katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.