Akşehir Belediyesi’ne yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre; Akşehir Belediyesi tarafından Halk Ekmek Fabrikası İşletmesinin kapatılması teklifi, muhtemelen bugün yapılacak olan Ocak ayı Meclis Toplantısında gündeme gelecek. Ülke genelinde Belediyeler; Halk Ekmeklerde üretimi ve satış noktalarını artırmak, dağıtımın yetersiz kaldığı illerde bakkal ve marketler üzerinden de Halk Ekmeği halkla buluşturmaya çalışmak yönünde çaba gösterirken, Akşehir’de kapatılmasının konuşuluyor olması, vatandaşların büyük tepkisine yol açacağa benziyor.

Akşehir Halk Ekmek Fabrikası tarafından üretilen ekmekler, bir yıl öncesine kadar bazı market ve bakkallarda satılmaktaydı. AK Parti İlçe Başkanı’nın da ekmek üreticileri arasında yer aldığı Akşehir’de bu uygulama, rekabet açısından da olumlu bulunuyordu. Diğer taraftan; Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başlattığı “Askıda Ekmek” uygulamasının devam ettiği bir süreçte alınması düşünülen bu karar, siyasi yönüyle de dikkat çekiyor.

Geçim sıkıntısı çekenlere ucuz ekmeği Belediye vermeyecekse kim verecek? Bekleyip göreceğiz yarınki Meclis Toplantısının sonucunu!...