Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların daha rahat ve huzur içinde bir bayram geçirmesi amacıyla Akşehir Belediye Birim Müdürleri ile bir toplantı yaparak bayram öncesi ve sonrası alınacak tedbirler ve çalışmalar hakkında bir toplantı yaptı.

Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya’nın makam odasında yapılan toplantıya; Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Zabıta Müdürü Veysel Akçiçek, Fen İşleri Müdürü M. Ozan Küçük, Destek Hizmetleri Müdürü Ebubekir Akbulut katıldı.



Daha önce Kaymakamlıkta yapılan komisyon toplantısında kurban kesim ve kestirme yerlerinin belirlendiğine değinen Başkan Akkaya, kurban kesim ve kestirme yerlerinin Erol Et ve Entegre Tesisi, Gazi Mahallesi Pazarı Kapalı Alanı, AKSEV Derneği, Kızılay Aşevi, Seyran Öğrenci Yurdu ve Hıdırlık Öğrenci Yurdu olarak belirlendiğini belirterek, bu alanlarda kesim öncesi ve sonrası gerekli tedbirlerin alınarak temizlik konusunda da çalışma yapılacağını kaydetti.



Kurban Bayramı münasebeti ile Akşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından gerekli tedbirlerin alınarak denetimlere başlanıldığını söyleyen Başkan Akkaya,  bayram öncesi denetimlerine başlayan ekiplerin, bayram süresince de görevlerinin başında olacaklarını kaydetti.



Bayram öncesinde temizlik ekipleri tarafından şehrin her tarafında titizlikle çalışma yapılacağını kaydeden Başkan Akkaya, Bayram boyunca ve sonrasında da temizlik ekiplerinin çalışmalarını devam ettireceğini söyledi. Arasta ve alışverişin yoğun olduğu bölgelerde gerekli tedbirlerin alınacağına değinen Başkan Akkaya, özellikle esnafların da boş koli ve ambalajları sokaklara atmamaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.



Bayram münasebetiyle şehir merkezinde yoğun bir trafik yaşanacağını düşündüklerini belirten Başkan Akkaya, emniyet ekipleri ile birlikte belediye zabıta ekiplerinin de özellikle araç parkları konusunda çalışma yapacağını kaydetti.



Mezarlıkta Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile görüşülerek gerekli temizlik ve bakım çalışmalarının da yapılacağının altını çizen Başkan Akkaya, Akşehir’deki ana caddeler, bulvarlar diğer caddelerde de toz kalkmasına karşı sulama ve temizlik çalışmalarının da devam edeceğini belirtti.



Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Akşehir'de huzur içinde bir bayram geçirilmesi amacıyla her türlü tedbirin alındığının altını çizerek "Hemşehrilerimizin huzur içerisinde bir bayram geçirmeleri amacıyla Zabıta, Temizlik İşleri, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından gerekli tüm önlemler ve tedbirler alınmıştır. Hemşehrilerimiz 444 9 153 telefon numaramız ile Belediyemizin 8135291 numaralı telefonundan her türlü desteği alabileceklerdir. Ayrıca Arefe günü Nasreddin Hoca Mezarlığında Belediyemiz ve İlçe Müftülüğümüz işbirliği ile ikindi namazı sonrası Kur'an-ı Kerim okunarak dua edilecektir. Vatandaşlarımızın kurban almak için hayvan pazarımıza daha rahat ulaşabilmesi amacıyla Kurban Bayramına kadar saat başı dolmuşların hizmet vermesi için de görüşmelerimiz yapılmıştır. Hayvan Pazarımızda geçen yıllarda olduğu gibi bayram öncesi 1 hafta boyunca sabah 05.00 ile 09.00 saatleri arasında ücretsiz olarak çorba ve çay ikramımız da devam etmektedir” dedi.