Mevcut Belediye Başkanlarının ve yeni aday olacakların işi zor gibi görünüyor!

Yerel seçim sonuçlarının, milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde önemli bir gösterge olacağını bilen AKP Yönetimi, haziran ayı sonunda yapılması planlanan büyük kongre sonrasında var gücüyle seçimlere hazırlanacak.



Partili belediye başkanlarına mesaj gönderen Recep Tayyip Erdoğan; sahayı adım adım gezmeye başlamaları gerektiğini ve artık üst yapıya yönelik çalışmalarla şehirleri güzelleştirme zamanının geldiğini hatırlattı.



Planlanan sürece göre ağustos ayından başlayarak belediye başkan adayları ile ilgili temayüller yapılacak ve kasım sonu itibariyle tüm adaylar belirlenmiş olacak. Adayların belirlenmesinde iki ayrı çalışma yapılacak; mevcut başkanların değerlendirilmesi ve başka partilerde olan belediyeler için adayların belirlenmesi.



Mevcut başkanlar için kurumsal performanslarına, parti teşkilatı ile olan ilişkilerine ve seçim vaatlerini yerine  getirmedeki  başarılarına bakılarak aynı başkanla devam etme ya da yeni aday belirleme yoluna gidilecek. Gerek AK Parti’de olmayan gerekse mevcut başkanın yerine yeni aday belirlenecek olan yerlerde aday belirlenirken bakılacak kriterler şöyle sıralanıyor:



Saygınlık,  liyakat, dürüstlük ve güvenilirlik!..



Özellikle büyük şehirlerde bazı bakanların ve başbakanın dahi adının geçtiği de iddia ediliyor.