30 Mart 2014 yerel seçimine doğru her gün bir projesini açıklamaya devam eden, Ak Parti Akşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Yük. Müh. Salih Akkaya, ilçemize Yaşam Parkı yapılacağını söyledi:


Akkaya proje hakkında şunları söyledi: “Halen Akşehir’imizde halkımızın rahatlıkla yürüyüş, koşu yapabileceği tek yer, Yarenler Mahallesi’nde, Askeri Depo bölgesindeki yol kenarındaki kulvardır. Bu kulvar da, dar ve yetersiz olmakla birlikte, şehrimizin diğer mahallelerine çok uzak kalmaktadır. Dolayısıyla Akşehir halkımızın yeni bir yaşam parkına ihtiyaç olduğu aşikardır.



 



            Halkımızın birçoğu da, özellikle bayanlar koşu yolu ismi verilen caddenin beton kaldırımında yürüyüş ve koşu yapıyorlar. Bu durum çok sağlıklı olmadığı gibi çok yorucu ve trafik için riskli de oluyor. Gece yürüyüşlerinde,  bayanlar için ışıklandırma yetersiz olduğundan güvenlik sorunu da söz konusu olmaktadır.



 



            Kentimize, halkımızın hem yürüyüş ve koşu, hem de kondisyon aletleri ile spor yapabilmelerini sağlayacak bir alana ihtiyaç bulunmaktadır. Bu amaçla, şehir merkezine yakın bir bölgede, herkesin rahatça ulaşabileceği, içerisinde;  su objesiyle insanları dinlendirirken parka ayrıca görsellik kazandıran bir gölet, bunun yanında, çocuklar için oyun parkları, erişkinler için kondisyon aletleri, çay bahçesi, kamelyalar ve kafeteryalar bulunan bir park yapmayı planlıyoruz. Ayrıca parklarda su objelerine daha çok yer verilmesini ecdadımızın su ile tedavi konusunda çok ciddi çalışmaları olduğunu da düşünerek çok önemsiyoruz.



 



“Akşehir Halkımız hizmetlerin en güzeline layık”



 



            Bu park, çay bahçelerinden farklı olarak, sportif ve küçük çaplı kültürel faaliyetlerde kullanılabilecek bir park olacak. Yaşlılarımız için ayrı, gençlerimiz, bayanlarımız, ailelerimiz için ayrı ayrı yürüyüş ve koşu parkurları bulunacak. Engelli vatandaşlarımız da burada koşu ve spor yapabilecek, hatta engelli bisikletiyle özel kulvarda spor yapabilme imkanı da bulacaklar.



 



            Parkurlar, göletin çevresine planlanarak, spor yapan halkımızın yorulmadan, dinlenerek spor yapmaları sağlanarak, adeta deniz kenarında yürüyüş yapıyormuş gibi bir zevkle spor yapılabilmelerine imkan veren bir yaşam parkı, Akşehir’li hemşehrilerimizin hizmetine sunulacak.



 



            Işıklandırma sistemi ile geceleri de spor yapmaya elverişli olması planlanan park için değişik yer alternatifleri olup halkımızın kısa süre içerisinde ulaşabileceği bir konumda olması için çalışmalarımız devam etmektedir.”