Akkaya: “Şehirler meydanları ile alınır”


Ak Parti Akşehir Belediye Başkan Adayı Salih Akkaya, seçim çalışmaları kapsamında projelerini açıklamaya devam ediyor.



 Kent Meydanı Projesi hakkında da açıklamalar yapan Ak Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Salih Akkaya şunları ifade etti. “Kentlerin kültürünü,  tarihini, mimarisini ve yaşam şeklini en iyi yansıtan yer kent meydanlarıdır. Çünkü kent meydanları bir şehrin ortak alanıdır. O kentte yaşayan insanların bir araya geldiği yerdir Kent Meydanları… ‘Kent Meydanı olmayan bir şehir salonsuz bir eve benzer’ demek yanlış olmaz. Dünya’nın önde gelen şehirlerine baktığımızda dikkatleri ilk olarak kent meydanları çekiyor. Örneğin Berlin’de Potsdam Meydanı, Roma’da Aziz Peter Meydanı, New York’ta Times Meydanı, Paris’te Concorde Meydanı, İsfehan’da Nakş-ı Cihan Meydanı ilk akla gelenlerdir. Bu kentlere gezmek için giden insan bu meydanlara uğramadan o şehirden ayrılmıyor. Bilinen bir diğer gerçek de, dünyada bulunan hiçbir meydanın bir diğerine benzemediğidir.





Meydanlar hem insanlara nefes aldırıyor hem de kente ayrı bir kimlik katıyor. Farklıları potasında eriterek kültürel bir zenginliğe dönüştüren meydanlar aynı zamanda o kentin insanlarının adeta birer buluşma noktası haline de geliyor..





Yapılması planlanan meydanda, Selçuklu mimarisine uygun saat kulesi, saat kulesinde, Akşehir’imiz ile özdeşleşmiş bir marka haline gelmiş olan, Nasreddin Hocamızın mizah anlayışı vurgulayan tersine çalışan bir saat yer alacaktır. Ayrıca, kulenin çevresinde su oyunları ve bu su oyunlarına yansıyan farklı renklerde ışıkları bulunan projektörler yer alan bir kent meydanı planlıyoruz.





   ‘Yiğitler namıyla kentler meydanlarıyla anılır.’





Bu kent meydanı için farklı yerler düşünülmektedir.. Ancak şehir merkezimize yakın, mümkün olduğunca geniş bir alanda yapılması planlanan meydanda, yine Selçuklu Mimarisine uygun bir çeşme olması, meydan ile tarih arasında köprü vazifesi görecektir ve bir Selçuklu kenti olan Akşehirimizi tüm güzelliklerine ilave olarak meydanı ile de anılır hale getirmek düşüncesindeyiz.





Bu meydanda uygun yerlere banklar konularak, gece rengârenk ışıklar, su hüzmeleriyle buluşacak ve banklarda oturan hemşerilerimiz için çok farklı bir dinlenme mekânları olacaktır. Ayrıca şehrimize fevkalade bir görsellik kazandıracaktır.





Bütün yapacağımız hizmetlerin, hizmetlerin en güzeline layık olan Akşehir halkımız ile kısa süre içerisinde buluşması için var gücümüzle çalışacağız.”