AK Parti Akşehir Belediye Başkan Adayı Salih Akkaya, engelli vatandaşlar için yapılacak hizmetler konusunda çeşitli açıklamalarda bulundu.



''Hepimiz bir engelli adayıyız'' diyerek sözlerine başlayan Akkaya, “toplum içerisinde her bireyin sosyal sorumluluk projelerinde yer alması gerektiğini düşünüyorum. İstatistiklere göre Türkiye nüfusunun yüzde 12,29'unu engelliler oluşturuyor. Bu Türkiye’ de 8,5 milyon engelli olduğu anlamına geliyor. En son verilere göre Akşehir’de de 1000’in üzerinde engelli kardeşimiz olduğu bilgisi mevcut.

       Ülkemizde engelli kardeşlerimiz için çeşitli çalışmalar, kurulan dernekler-vakıflar aracılığıyla yapılmaktadır. Belediye olarak biz de engelsiz bir hayat diyerek, engelli vatandaşlarımızın engellerini ortadan kaldırmak için gerekli çalışmaları yapacağız.

İlk olarak belediyemiz tarafından temin edilecek olan bir taksi ile engelli vatandaşlarımızın şehir içindeki seyahatlerinde kolaylık sağlayacağız. Bu taksi engelli vatandaşlarımızı kolaylıkla binip inebileceği özelliklere sahip olacaktır. Engelli vatandaşlarımız resmi dairelerde olan işlerinin yapılmasında hayatını kolaylaştırmak için evden resmi dairelere, resmi dairelerden eve ulaşımı bu araçla sağlanacaktır.  Ayrıca engellilerimizin hastaneye getirilip götürülmesi konusunda da hizmet verilecektir.

Engelli vatandaşlarımızın rahat edeceği, gazete okuyabileceği, televizyon seyredebileceği ve temel ihtiyaçlarının karşılanabileceği konukevi oluşturulacaktır. Bu konuk evi engelli vatandaşlarımızın yakınlarının, engelli vatandaşlarımızla ilgilenemeyecekleri durumlarda güvenle bırakabilecekleri bir ortam hazırlayacaktır. Engelli vatandaşlarımızın konuk evindeki ihtiyaçlarını karşılamak ve onların konuk evinde hoş vakit geçirebilmeleri imkanı için personel bulunacaktır.

Engellilerimizin en büyük ihtiyaçlarından olan, artık engellilerin yaşam kalitesinin yükseltilmesinde gerekli olan alt yapılardan birisi de engelli WC’lerin sayısının arttırılmasıdır. Bu aşamada genel olarak halkımızın kullanmış oldukları WC’lerin uygun yerlerine ilave olarak engelli WC’ler oluşturulacaktır. Yeterli olmayan yerlere de yeni WC’ler açılarak halkımızın hizmetine sunulacaktır.

Engellilerimizin kaldırımlarda rahat gidip gelebilecekleri engelli yollarına ilaveler yapılacaktır. Bu yolda engellilerimiz rahat bir şekilde gidip gelecektir. Engelli yolu şehir merkezlerinde bulunan kaldırımlarda gerçekleştirilecektir. Uygulayacağımız bu sosyal proje ile engelli vatandaşlarımızın daha rahat edebilecekleri yaşamlarına daha refah bir düzeyde idame ettirebilmeleri için belediye olarak ilerleyen zaman içerisinde daha farklı projelere de hep birlikte imza atacağız” dedi.