AK Parti Akşehir İlçe Başkanı A.Bahadır Örs ve Yönetim Kurul Üyeleri Mevlüt Duman, Rabia Özden, Rıfat Yaşarer, Metin Koyuncu ve İbrahim Öncel İHH-AYDER(Anadolu İnsani Yardım Derneği) Gönüllüleri ile bir araya geldi.


Dünya genelinde yaptığı yardım faaliyetleri ile gündeme gelen İHH’nın faaliyetlerini büyük bir takdirle takip ettiğini belirten İlçe Başkanı Örs “Bugün özellikle Suriye’de yaşanan savaşta mazlum insanların yanında olan gönüllülerin faaliyetleri büyük önem arzetmekte. Suriye’de bugüne kadar 150 binden fazla insan öldürüldü,yaklaşık 2 milyon insan ülkelerini terk etmek zorunda kaldı ve 7 milyondan fazla insanda evlerini bırakarak başka yerlere gitmek mecburiyetinde kaldı.Böylesine dramın yaşandığı,adeta insanlığın ayaklar altında çiğnendiği komşumuz Suriye halkına sahip çıkmak her şey bir tarafa bizim insani bir görevimizdir.”  dedi.


 


   Derneğin gerek yurtiçi gerekse yurtdışında yaptığı faaliyetler konusunda detaylı bilgiler alan heyet, kısa bir süre önce Suriye’den gelen gönüllü Ahmet İbişdayı’dan da bölge ile alakalı izlenimlerini aldı. Bölgedeki insanların çok ciddi sıkıntılarının olduğunu belirten İbişdayı İHH’nın Reyhanlı’da bulunan ekmek fırını sayesinde en azından ekmek ihtiyaçlarının giderilmesi çalışmalarının devam ettiğini belirtti.Bugüne kadar yardım konusunda çoğu ili geride bırakarak Suriye’ye sadece Akşehir’den bir tır un götürüldüğünü ve yine kısa süre içerisinde Akşehir olarak oradan gelen ihtiyaç kalemlerine göre bir tır dolusu yardım göndermeyi planladıklarını ifade eden İHH-AYDER Gönüllüsü Ayten Köse Akşehir halkının derneğe olan teveccühlerinden de oldukça memnun olduklarını dile getirdi.


 


   Dernek tarafından başlatılan “Gazze’ye İlaç Ol” kampanyasına da hep beraber “GAZZE ILAC” yazarak 3072’ye mesaj gönderen heyetin derneğin bir başka faaliyeti olan Yetim Çocuk Projesi ile ilgili anlatılanlar karşısında duygulandığı da gözlendi.


 


   İlçe Başkanı Örs “ Bugüne kadar yaptığınız yardımlardan dolayı sizlere teşekkür ediyorum ve bundan sonra yapacağınız faaliyetlerde de başarılar diliyorum. Bugün Türkiye, Dünya’nın 100’den fazla ülkesine yardımda bulunan ve gelirine göre en fazla yardımda bulunan bir ülke. İnşaallah hiçbir güç bu kardeşlik, yardımlaşma ve paylaşma ruhunu bu milletten söküp alamayacak.” Dedi.


 


   Dernek gönüllüleri de ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Yaklaşık 1 saat süren ziyaretin ardından heyet dernek binasından ayrıldı.