Seçimde 3 adayın yarışacağını hatırlatan mevcut Oda Başkanı Ahmet Er, tüm kayıtlı üyelerin oy vererek söz haklarını kullanmak üzere Genel Kurul’a katılmalarının önemine dikkat çekti. Yönetim Kurulu olarak bugüne kadar yaptıkları çalışmalarla Berberler ve Kuaförler Odasını en üst seviyeye getirme yönünde gayret gösterdiklerini belirten Er, yeni dönemde yapmayı planladıkları çalışmalara ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

“Oda üyelerimiz için yaptığımız çalışmalar, önümüzdeki dönemde daha da artacak. Tüm meslektaşlarımızın ve özellikle gençlerimizin ufkunu açacak eğitim seminerleri, mesleki şovlar gibi etkinlikler ile mesleğimize katkı sağlayacak ve esnafımızın gelirini artıracak eğitim organizasyonlarına daha çok özen ve önem göstereceğiz.

Her şeyden önce ilk işimiz, Odamız bütçesine dokunmadan yine sponsor firmaların desteğiyle bir eğitim salonu açmak olacak. Bu salonda, her 2 ayda bir erkek ve bayan kuaförlerimize yönelik olarak farklı dallarda ve ünlü eğitmenler eşliğinde çalışmalarımız olacak. Bu çerçevede, Akşehir’imizi ve Odamızı yurt İçinde ve yurt dışında temsil edecek genç berber ve kuaför arkadaşlarla bir şov ekibi kuracağız.

Ayrıca, ustalık belgesi alma hakkını yitirmiş üyelerimize MYK Sınavları ile ustalık belgesi alma hakkı elde edebilecekleri imkanlar sağlayacağız. 2021’de 15 arkadaşımız bu fırsattan faydalanmıştır.

2018 yılında, yoğun girişimler sonucu Valilik Kararı ile elde ettiğimiz, üyelerimizin de en fazla hoşuna giden ve çok istedikleri “erkek berberlerinde Pazar günlerinin, bayan kuaförlerinde Salı günlerinin tatil olması” durumunun, biz yönetimde olduğumuz sürece aynı şekilde devam edeceğinden kimsenin kuşkusu olmasın.

Diğer taraftan, son zamanlarda Odamıza farklı meslek grupları da eklenmeye başladı. Aramıza katılan Diyetisyen, Optisyen, Medikal, Fotoğrafçı, Halı Yıkamacı, Parfümeri, İmalat ve Temizlik dallarından üyelerimiz için ayrı ayrı gruplar oluşturarak, onların da sorunlarına etkili çözümler ve projeler üretmeye devam edeceğiz.

Mevcut Yönetim Kurulu olarak oy pusula rengimizin kırmızı olduğu Seçimli Genel Kurulumuza tüm üyelerimizi bekliyor, Akşehir Kültür Merkezi’ni adeta bir şölen yerine çevirmelerini önemle rica ediyorum.”